Gündem
18 Oca 2016 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

TSYD’nin yeni logosu ‘kopyala-yapıştır’ çıktı!

TSYD’nin tartışma yaratan yeni logosuna dair skandallara bir yenisi eklendi.

İlk versiyonuna Türk bayrağı konulmayan logoyu değerlendiren grafiker Hasan Yalçın, çalışmanın internetteki hazır tasarımlarla kopyala-yapıştır yöntemiyle yapıldığını savundu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) yeni logosuna dair bir skandal daha ortaya çıktı. Yönetim kurulu üyelerinin dahi haberi olmadan değiştirilen logodaki Türk bayrağı skandalından sonra şimdi de ‘kopyala yapıştır’ skandalı ortaya çıktı.



Grafiker Hasan Yalçın, adını taşıyan internet sitesi ‘www.hasanyalcin.com’daki yazısında TSYD’nin yeni logosunun internetten alınan ayrı ayrı çizimlerin birleştirilmesiyle tasarlandığını öne sürdü.



PARMAK UCUYLA YAPILAN TASARIM
Yalçın, yeni TSYD logosu için önce internet arama moturuna “Bir dünya ikonu bul, parlak bir şeyler olsun” diye yazıldığını, yazarları sembolize etmek için bir de dolma kalem ucu iliştirilip logonun tasarlandığını belirtti.



Logoya ortalama bir fontla da TSYD yazıldığını belirten Yalçın, “Her işi basit gören, tembel, yaratıcı fikirler ortaya koymaya (düşünmeye) üşenen, verilen işi parmağının ucuyla yapan tasarımcılardan yenilikçi ve heyecan yaratan işler beklemek imkânsız” diye konuştu.