İnfial
21 Oca 2017 11:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:24

Trump tehlikede mi?.. Ya seks skandalı ya suikast!..

Medyaradar analisti Atilla Akar, Trump’ın başkanlığı devralmasıyla beraber başına gelebilecek ihtimalleri sıraladı…

Donald Trump sonunda ABD'nin 45. Başkanı olarak yemin etti. Artık direksiyonun başında resmen o var. Ancak birileri ona rahat araba sürdürmemeye yeminli görünüyor. Artık yoluna moloz mu dökerler, çivili tuzaklar mı kurarlar, arabaya sabotaj mı yaparlar, takla mı attırırlar belli değil. Kısaca hangi virajlarda karşısına ne engel çıkartılır meçhul.

ÇELİŞKİNİN DİNAMİKLERİ

Üstelik bu “belli oluş” daha seçim zaferinden hemen sonrası gündeme geldi. Ortalığı bir “şok” dalgası halinde kaplayan “Trump’ı istemezük” eylemleri ABD’yi adeta ikiye böldü. Hem de daha görevi almadan çok önce. Ortalığı birbirine kattılar. Şimdi de yemin töreni öncesi çok daha sert görüntüler ortaya çıktı. Daha önce hiçbir ABD başkanına daha göreve başlamadan böylesi bir tepki olmamıştı. (Adamı henüz “Başkan” olmadan başkanlıktan indirmeye kalktılar!) Tabii bu işin toplumsal ayağı henüz. Çerez sayılır. Bu “sivil protesto” görünümlü çıkışlar ayarlanmış bir “Hoş geldin!..” e de benziyor olabilir!

Öte yandan devlet katındaki kimi saflaşmaların, ekipleşmelerin yeni dizilişine dair emareler belirdi. Bu durumun Trump dizginleri ele aldıktan ve devlet içinde kimi politikaları netleşip, bürokraside bazı operasyonlara giriştiğinde daha da keskinleşebilir. (Bilhassa CİA, FBI, Pentagon ve Dışişleri’ne yansımaları olduğunda)  Devlet içindeki “Anti-Trump” unsurlar ayak sürüyecektir. Bürokratik bir çekişme yaşanacaktır. Belli seviyelerinde bir “direniş” hatta “çelmeleme” ile karşılaşması mümkündür. Bu saflaşma “sessiz bir iç savaş” şeklinde cereyan edebilir!

Trump’a karşı hızı giderek yükselen bir “toplumsal muhalefet” ve “bürokratik karşı koyuş” mümkündür. (Olay “Küreselci medya” tarafından da kaşınacaktır.) Öyle veya böyle Trump’ın rahat bir başkanlık geçirmeyeceği daha şimdiden söylenebilir. Kesin olan şey onu o koltukta oturtmamaya yeminli güçler vardır. Bu güçler Trump karşıtlığının dozunu giderek arttıracaklardır. Artık nereden vururlarsa! 



SKANDALLARDAN SKANDAL BEĞEN!..

Hiç şüphesiz bu ilk anlarda çok keskin biçimler almayabilir. Gidişat gözlenip, uygun zeminler yoklanacaktır. Ancak orta vadede –gelişmelere de bağlı olarak- çelişkinin sertleşmesi beklenebilir. Eğer Trump muhtelif kuşatma ve manevralarla “istenen kıvama “getirilemez, ehlileştirilemez ise daha “kesin” yol ve yöntemler arayışına girebilirler.  Muhtelif ayak oyunları denenebilir. Nihai amaç “Trump’ı devirmek”tir. (Trump’ın siyasette “acemi” ve “deneyimsiz” oluşu da bu güçler için bir avantajdır. İş adamı mantığı devlet yönetmeye yetmez!) Bir “Açığını” arayacaklardır. Bunun için şu yöntemler (Tek tek veya hepsi birlikte) gündeme getirilebilir:

1) EKONOMİK SKANDAL: Trump’ın ABD’nin en önemli ve zengin iş adamları arasında olmasından dolayı ekonomik geçmişi, şirketleri, ticari faaliyetleri didik edilecektir. Buradan bir vergi kaçırma, usulsüzlük, rüşvet, vb olayı çıkartmaya çalışacaklardır. Eski yakın iş çevresinden aniden ortaya çıkan “itiraf”lar, “şok belgeler”, muhtelif mali suçlamalar gündeme getirilebilir. Bunların illa gerçek olması gerekmez. Bir “itibar infazı” ve “yıpratma” sürecine katkısı olsun yeter.



2) SEKS SKANDALI: Eminim ki Trump’ın bütün geçmiş hayatı mercek altına alınmış ve hakkında “kalınca bir dosya” hazırlanmıştır. İhtimal ki ailesine ve en önemlisi de özel yaşamına, cinsel hayatına dair her şey didiklenmiştir. (Burada daha şimdiden 2013 yılında “Kainat Güzeli” yarışması için gittiği Moskova'daki Ritz-Carlton otelinin "Kral dairesinde" kaldığı sırada, bir grup fahişe ile görüntülendiği bir videonun olduğu ya da Macar Güzellik kraliçesi Saka’nın Trump’ın kendisine “ahlaksız teklif”te bulunduğu, kartını verdiği iddiaları hatırlansın) Şayet Trump’ın geçmiş yaşamında bu türden bir “ilişki” bulurlarsa bir “skandala” dönüştürülebilir. Yahut Beyaz Saray’da yanına yerleştirecek bir” Bal tuzağı” ile Trump’ın bazı “Zaafları” kaşınabilir. (Geçmişte Bill Clinton’ın başına gelenler hatırlansın. Oval Ofis’te Monica Lewinsky ile yaşadığı “Oral” anlar az daha iktidarına mal oluyordu) Geçmişindeki “uygunsuz” bir ilişki, bir “tecavüz” iddiası, fahişelerle paralı seks veya aile üyelerinin bu yönde açıkları aranabilir. (Manhattan’lı Jessica Leeds’in uçakta Trump’ın “Memelerine dokunduğunu ve elini eteğinin altına götürmeye çalıştığını” şeklindeki taciz iddiası gibi) Yanı sıra hatırlayın; seçimler öncesi Foreign Policy’de kendi öz kızıyla “ensest ilişki”yi ima eden (“Çiftleşen Papağanlar” heykeli önünde), iğrenç yakıştırmalı fotoğrafı yayınlanmıştı. Bu kesimler o kadar da fütursuzlaşmışlardı yani…
 

3) AKIL SAĞLIĞI SKANDALI: Trump mizacından kaynaklanan bazı aşırı çıkışları, tepkileri, sözleri başkanken de sürdürür ve iyice abartırsa şahsına yönelik “deli” olduğu iddiaları (Zaten söylenen) gündeme gelebilir ve “görevden alınması” istenebilir. Tabii bunu ispatlamaları gerekir ve bir dizi siyasi, hukuki ve tıbbi prosedüre bağlıdır. Ancak bunu bile deneyebilirler…
 
Şayet bunlar içinde “tutturabilecekleri” ya da köpürtebilecekleri en ufak bir şey bulurlarsa o zaman Trump’ın ipini çekmek için harekete geçebilirler. Bütün bunları aleni bir “dava ya da çevirebilirler veya gizli bir” şantaj” ile istifaya (Örneğin sağlık bahaneli) zorlamaya da. Tabii bütün bunlar varsayım ve olasılıklar. Muhtemelen çoğu da “iftira”ya veya “itibar infazı”na dayalı operasyonlardır. Ancak bu uğurda her şeyi deneyebilirler. Hiç şaşırmamalı!..



SON ÇARE: SUİKAST MI?..
Peki ya Trump bu güçlere boyun eğmez ya da bu gibi manevralar tutmazsa ne olur? O zaman yeni “Kennedy Vakası” yaşanabilir mi? Bu pekala mümkündür ve “Son çare” olarak deneyebilirler. (CNN bile “Eğer Trump öldürülürse…” diye haberler yapabiliyor. Daha önce de Nevada’da bir genç girişimde bulunmuştu. The Guardian yazarı Monisha Rajesh “Başkana suikast zamanı geldi” diye yazmıştı. Ayrıca ABD’de eylemciler duvarlara “Öl Trump” yazıyorlar. Bu yönde “hissiyat” hayli kabarık yani) ) Bunu da iki yolla sağlayabilirler…



1) GİZLİ SUİKAST: Açık bir suikast “Amerikan sistemi”ne olan güveni iyice zedeleyeceği için “gizli suikast” yöntemine öncelik verebilirler. Bunun için uçak, helikopter, araba kazası, vb görünümlü “kaza”lar tertipleyebilirler ya da muhtelif farmakolojik yüklemeler, kalp krizi geçirtici maddeler, zehirler, hastalık yapıcı mikroplar, beyin kontrol müdahaleleri, vb deneyebilirler.

2) AÇIK SUİKAST: Bu yöntem daha “riskli” olsa da imkânsız” değildir. Tüfek, tabanca, bomba, vb yoluyla bir saldırı denenebilir. (CİA nasıl Kennedy için Sovyetlere iltica etmiş sonra geri dönmüş, Küba elçiliğine gitmiş, Küba Dayanışma Komitesi’nde yer almış bir “Komünist Oswald” hikâyesi uydurduysa şimdi de Latin, Müslüman veya siyahi bir “Suikastçı” ayarlanabilir sanırım!) Böylelikle gelecek başkanlara da bir tür “gözdağı” sağlanmış olur.
 


Hiç şüphesiz bütün bunlar –şayet olacaksa- Trump’tan “hoşlanılmadığı” için olmayacaktır. (Sıradan avam böyle zannedebilir o başka!) Temelinde –Trump’ı da iktidara taşıyan- bir sınıfsal çelişki vardır. O da “Ulusalcılar” ve “Küreselciler”  şeklinde tezahür ediyor. Diğer bir deyişle “Ulusal sermaye” ve “Küresel sermaye” (Mali Oligarşi) çelişkisidir. Finans kapital Hillary’nin seçimi kaybetmesi ile büyük bir yara almış ve mevzi kaybetmiştir. Onlar Beyaz Saray’da “kendilerinden biri”ni görmek istemektedirler. Bu çelişki günden güne daha da keskinleşmektedir. Bunun için süreci geri çevirecek bir “siyasi formülasyon” aramaktadırlar. Sindirim zorluğu içindedirler. Bunu “normal yollar”dan sağlamaları -şu an için- mümkün görünmemektedir. İşte o zaman bu yollar denenecektir…

Eğer Trump’un iktidarı ve hatta belki de hayatı tehlikede ise bu yüzden olacaktır!..

21. 12.2017.

atillaakar@gmail.com