Televizyon
09 Nis 2015 12:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

TRT'den yeni ses yarışması! Jüri üyeleri kim olacak? (Medyaradar/Özel)

Türkiye’nin yeni ses sanatçılarını belirleyecek olan yarışma TRT'de başlıyor.

TRT Müzik, Türk Sanat ve Türk Halk müziğinde başarılı olmak isteyenleri “Sıra Sende Türkiye” ve “Sıra Sende Avrupa” yarışmasında buluşturuyor…

Nusret Yılmaz, Amber Türkmen ve Adile Kurt Karatepe yarışma jürisinde yer alırken Anıl İlter de sunuculuğunu üstlenecek. Her hafta ünlü bir sanatçı jüri olarak yer alacak.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi kültürlerini yaşatmak için verdikleri mücadelenin farkında olan TRT “Sıra Sende Avrupa’’ ile gurbetçilerimizi, “Sıra Sende Türkiye” ile Türk müziğine gönül vermiş yetenekli sesleri ekrana getirecek. Seçmeler sonrası Avrupa ve Türkiye’den seçilen  40 finalist 10 hafta  boyunca Türkiye’de kalarak Türk müziğini en iyi şekilde yorumlamak için yarışacaklar. Orkestra şefliğini ve müzik yönetmenliğini Ömer Hayri Uzun’un gerçekleştireceği yarışma 25 kişilik orkestradan oluşacak.

10 hafta sürecek yarışmada, eleme olmadan en çok hafta birinciliği olan 4 kişi yarışmayı kazanmış olacak. Jüri ve seyirciler oylamayı yapacak. Yarışmacılar 50.000 TL para ödülünün yanı sıra TRT sanatçısı olma fırsatını yakalayacaklar.

IPD yapım şirketinin üstlendiği yarışma cumartesi pazar günleri saat 20.00- 23.00 arası TRT Müzik’te, Cuma günleri  ise saat 22.45’de “ Sıra Sende En İyiler” adıyla TRT 1’de  yer alacak.

Birbirinden kaliteli ve iddialı seslerin yarışacağı, her bölümü merakla beklenen yarışmanın ilk bölümü 11 Nisan’da TRT Müzik’te sevenleriyle buluşacak.

MEDYARADAR/ÖZEL