Televizyon
27 Nis 2017 12:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:38

TRT'den 90.yıl için tarihi rekor denemesi!

TRT Radyoları 90.yılını, kesintisiz 90 saatlik otobüs yayınıyla tarihe kaydediyor.

TRT Radyoları, 90 yıllık yayın yolculuğunu, kesintisiz 90 saat sürecek rekor bir yolculukla taçlandıracak.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre 6 Mayıs 1927'de yayın hayatına başlayan TRT Radyoları, 90. yaşını stüdyoya dönüştürülmüş bir otobüsten yapacağı 90 saat sürecek bir radyo programıyla rekora taşıyacak. TRT FM kanalından canlı olarak yayınlanacak olan "90. Yılda 90 Saat" isimli program, tam 90 saat boyunca, gece gündüz devam edecek ve seyahat halinde olan canlı yayın otobüsünden gerçekleşecek.

Başkentte, Ankara Radyosu'nun önünden başlayacak yolculuğun en önemli vurgusu ise sadece spiker ve sunuculardan oluşan bir yayın değil; tüm yapım yayın elemanları, teknik elemanlar, radyo müdürleri ve idari kadroları ile yol boyunca aynı otobüsü paylaşan tüm personelin ve dinleyicilerin seslerinin de bu yayında yer alacak olması.

Seslerden oluşan koskoca bir dünyayı bir yayın otobüsüne sığdıracak olan TRT Radyoları dünyada daha önce gerçekleştirilmemiş bir projeye daha imza atacak. 90 saatlik kesintisiz canlı yayın otobüsü, yolculuğuna Ankara radyosundan başlayarak, Antalya, Çukurova, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, İstanbul radyolarına uğrayarak bu noktalarda bulunan bölge radyolarımızdan ekip değişimleri yapacak ve yollarda halkla buluşacak. 90 saatin sonunda, 3 Mayıs günü İzmir'de açılışı yapılacak olan 2017 radyo günleri etkinlik alanına ulaşarak, dev bir 90. yıl kutlaması gerçekleştirecek.

29 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasındaki dev 90.yıl yolculuğunda: yaklaşık 4000 kilometrelik bir yolu kat edecek. Üstelik bu anlamlı yolculukta bir ilke daha da imza atılacak: 90 yıllık dev miras ve çıktığı bu büyük yolculuk 90 saatlik bir kayıtla filme dönüştürülecek.