Televizyon
13 Mayıs 2017 12:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:41

TRT'de büyük vurgun! 50 Milyon TL'yi alıp ABD'ye kaçtı!

TRT ile ilişiği kesilen Kubilay A.'nın sahte belgeler ile dava dosyalarına yatırmak için aldığı harç bedellerini kişisel hesabına aktardığı belirlendi.

Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre, olay, ‘'Hukuk Dosya Takip Sistemi'nde'' geriye dönük yapılan incelemede ortaya çıktı.

TRT'de patlak veren skandalı araştıran başsavcılık, TRT'nin kasasından alınan hayali davalara ilişkin mahkeme harç ve masraflarının zimmete geçirildiğini belirledi. İki yönlü araştırmada TRT'nin dava dosyalarının takibi için alınan paraların avans gösterilmesi için de, sahte belgeler düzenlendiği saptandı. Son 10 yıllık kayıtlarda alınan avans ve kapama belgeleri incelendiğinde zimmet vurgununun boyutu 50 milyon TL'ye yükseldi.



TRT ile ilişiği kesilen Kubilay A.'nın sahte belgeler ile dava dosyalarına yatırmak için aldığı harç bedellerini kişisel hesabına aktardığı belirlendi. Başsavcılıkça yakalama kararı çıkartılan avukatın pasaport sorgulama kayıtlarından ABD'ye gittiği anlaşıldı. Avukatın yakalanması için Interpol de devreye girdi.