Televizyon
29 Eyl 2016 14:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:34

TRT yeni yayın döneminde iddialı: 3 yeni dizi geliyor!

TRT 1'in yeni yapımları ve devam eden projeleri, Kız Kulesinde gerçekleştirilen buluşmada basına tanıtıldı.

TRT 1 Kanal Koordinatörlüğü, bugün İstanbul Kız Kulesi’nde düzenlediği basın toplantısı ile yeni yayın dönemine dair tüm gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen buluşmaya TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren yanı sıra TRT 1 dizilerinin yönetmen, yapımcı ve başrol oyuncuları ile program ve Ana Haber sunucuları katıldı.

TRT 1’in sevilen oyuncuları Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, Sevtap Özaltun, Yavuz Bingöl, Altan Erkekli, Cengiz Bozkurt, Can Yaman, Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Uraz Kaygılaroğlu, İpek Tuzcuoğlu, Hazal Subaşı, Erkan Meriç ve ünlü sunucuları Özlem Balcı, Engin Hepileri, Pelin Çift, Derda Yasir Yenal, Bekir Develi, Erhan Çelik, Işıl Açıkkar’ın katıldığı toplantıda tüm TRT Ailesi bir araya gelip; yeni yayın dönemini pasta keserek kutladı. Aile fotoğrafının çekildiği ve gökyüzüne balonların bırakıldığı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Konuşma gerçekleştiren TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, yüzde yüz yerli formattaki yapımlar, diziler ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.

TRT’nin büyük bir aile olduğunu belirten TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren; TRT 1 izleyenlerini yeni yayın döneminde birçok yeni yerli yapım beklediğini belirterek, TRT 1’in sektörün lokomotifi olma görevini yerine getirmeye devam edeceğini belirtti. Eren konuşmasında şunları ifade etti;

“15 Temmuz günü kahramanca sokaklara inen millete minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. O gün TRT’nin önüne gelerek, TRT’yi darbecilerden kurtardılar. Şehitlerimize baş sağlığı, yaralılarımıza Allahtan acil şifa diliyorum. Kamu yayıncısı olarak TRT’nin misyonu; milli kültür inşası ve restorasyonudur. Burada bizim amacımız tekil, öznel bir takım özellikler var. Burada bizim çok kültürlü bir yapımız ve zenginliğimiz var. Bu çok kültürlülüğü zenginlik olarak algılayıp bunun üstüne bir milli kültür inşa etmek bizim birincil vazifemizdir. TRT1 olarak toplumun geneline hitap eden kaliteli işler üretmeyi şiar edindik. Belgeler ve doğrular üzerinden yayınlar yapmayı şiar edindik. Bunlar TRT olarak bizim izleyiciye yönelik sorumluluklarımız. Bir de sektöre yönelik sorumluluklarımız var. TRT 1 sektörün ana taşıyıcısı konumunda. Kendimizi böyle görüyoruz ve sektörün geliştiricisiyiz. Kamu yayıncısı olarak bunu yapmakla yükümlüyüz. Sektörü ileriye götürmek, tıkandığı noktada desteklemek TRT 1‘in görevidir. Bu minvalde sadece dizilerimiz değil, TV filmleri, mini diziler de ile sektörü desteklemeye çalışıyoruz.”

“2017 yılında, 3 yeni dizi, TRT 1 ekranında…”

TRT 1’de yeni yayın döneminde 3 yeni dizinin izleyiciler ile buluşacağı müjdesini veren İbrahim Eren, Ocak ayında Osmanlı’nın son dönem padişahlarından 2. Abdülhamid’in hayatını anlatan ‘Payitaht’ adlı dizinin yapıma hazırlandığını belirtti. Ayrıca sevilen ‘Aşkın Yolculuğu’ serisinin devamı olan, Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin kerametlerle örülü hayatının anlatıldığı ‘Hacı Bayram Veli’ isimli dönem dizisinin izleyici ile buluşacağını ve Balkan göçünü anlatan ‘Son Destan’ isimli, 5 bölümlük yeni bir mini dizinin de başlayacağını açıkladı.

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren konuşmasında şunları ekledi;

“Abdülhamit, Es film tarafından hazırlanıyor. Biz tüm yapımlarımızda umut ve özgüveni insanlarımıza aşılamaya gayret gösteriyoruz. Dizilerimizi bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Abdülhamit zor bir karakter ve Osmanlı’nın çöküş dönemi olmasına rağmen bu duyguyu verecek bir yapım hazırlıyoruz.

Türkiye bulunduğu coğrafyada kültürel olarak gelişmeye müsait bir yapıya sahip. TRT olarak biz, bunun tam merkezindeyiz ve bunu yapabilecek güçteyiz. TRT olarak bunu yapabileceğimize inanıyoruz. Türkiye’nin bunu yapabileceğine inanıyoruz. Bunun taşıyıcısı olmamız gerektiğimize inanıyoruz. ‘Diriliş Ertuğrul’ bildiğiniz gibi Türkiye’nin en çok izlenen ve en çok reyting alan dizisi. Biz milli kültürümüzle barışık ve halkın geneliyle barışık bir dönem işi yapmaya çalıştık ve Diriliş bunu başardı. Hangimiz sevmedik ile Yeşilçam’ın o eski duygularını ve güzelliklerini yaşatmayı amaçladık. O günleri yad ettik. ‘Sevda Kuşun Kanadında’ ile 70’li yıllardaki sağ-sol olayları ile darbeye giden süreci anlatıyor. Amacımız izleyenlerin evde keyifli vakit geçirmesi. Fakat eğlenerek bilgilendirmenin de vazifemiz olduğuna inanıyoruz. Bu sezon gündüz kuşağında çok farklı bir TRT 1 bekleyebilirsiniz. TRT 1 olarak bir alternatif yaratmaya çalışıyoruz. Günlük dizimiz ‘Adını Sen Koy’ çok başarılı bir şekilde başladı. TRT’ye yakışır bir iş oldu. Yarışma programlarımız olacak.”

‘TRT sadece yerli format yayınlıyor’

“İzleyenlerin gözünün bizde olması gerekiyor. Bundan böyle sadece yerli format yayınlıyor ve bu formatların geliştirilmesini destekliyoruz. Bu formatların yurt dışında pazarlanmasına destek oluyoruz. Milli ve yerli formatlarımızın geliştirilmesini ve ihraç edilmesini istiyoruz. Joker yerli bir formattı, 25 ülkeye ihraç edildi. TRT 1 uluslararası ortaklıklar yapıyor ve yapmaya devam edecek. Diğer kanalların yapmak istemediği, yapamadığı, yapmaya cesaret edemediği işlere girmek ve bunları yapmak bizim bir diğer vazifemiz. Bu sebeple iyilik temalı yarışmalarımız olacak.”

“TRT 1’den bilim kurgu yapımı geliyor

TRT 1’in yakın gelecek planlarından ve yeni projelerini açıklayan İbrahim Eren konuşmasında şunları ifade etti;

“2018‘de TRT 1 bir bilim kurgu filmi çekecek. İstanbul’da kalıcı bir plato üzerinde çalışıyoruz. Bilim kurgu için CGI üzerinde devam edeceğiz. Türkiye CGI alanında çok başarılı ve çok hızlı çıkarıyor. Bu platoda çekilen dönem işleri için çok büyük bir alanda plato kuracağız. Yabancı yapımcılarla ortak olmayı planlıyoruz. Bu platoda uluslararası yapımların da çekilmesini planlıyoruz. İstanbul yakınlarında olması planlanıyor.”

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT 1’in Türk gelenek görenek ve manevi değerlerine uygun, milli yapımlarla yeni yayın döneminde ‘İyilik’ teması ile içerikler hazırlandığını belirerek şu açıklamaları yaptı:

“TRT 1 in tüm yapımlarında stratejik bir ortaklık ve bütünlük görmek mümkün olacak. Bu coğrafyanın tüm hassasiyetlerini gözeten yapımlarımız var. Bu hassasiyetler tarihi sorumluluğun uyanık ve açık tutulması gerekiyor. Yapılan diziler ve tüm yapımlarda bu hassasiyetleri görebilirsiniz. Yapımlarımız ile mahalle ve aileyi korumamız gerekiyor. Baba candır ve hangimiz sevmedik ile bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geleneği korumaya çalışıyoruz. Tüm yapımlarımız ile bu coğrafyanın hassasiyetlerini korumaya çalışıyoruz. Bunları sağlamaya çalışıyoruz. TRT 1 üzerinde düşeni yerine getirmeye çalışıyor.”

Sevilen diziler yoluna devam ediyor

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ‘Diriliş Ertuğrul’, ‘Sevda Kuşun Kanadında’, ‘Hangimiz Sevmedik’, ‘Baba Candır’, ‘Seksenler’ ve ‘Yüzyıllık Mühür’ dizileri yeni sezonda da TRT 1 ekranlarından izleyici ile buluşmaya devam edecek.

Yapımcı, yönetmen ve başrol oyuncularının katıldığı buluşmada dizilerde yeni sezonda yaşanacak gelişmeler ile ilgili bilgi verildi. Yeni oyuncularla kadrolarını daha da güçlendiren diziler yeni sezonda da sürprizlerle dolu olacak.

TRT1 ekranının reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul 62. bölümü ile sezona merhaba diyecek!

Yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ ın yönetmenliğini Metin Günay’ ın üstlendiği, senaryosunu ise Mehmet Bozdağ, Atilla Engin ve Aslı Zeynep Peker Bozdağ tarafından kaleme alınan Diriliş Ertuğrul Dizisi 3. Sezon’ da büyük sürprizlerle izleyicisi ile buluşacak.

Başrolünü Engin Altan Düzyatan’ ın üstlendiği dizide, oyuncu kadrosuna Türk Televizyonlarında ve sinemalarında birçok projede yer alan yeni isimler katıldı. Bu isimler arasında Kürşat Alnıaçık, Gülçin Santırcıoğlu, Çağdaş Onur Öztürk, Cem Uçan, Erden Alkan, Osman Albayrak, Elif Sümbül Sert, Batuhan Karacakaya, Cenk Kangöz, Fırat Topkorur ve Özlem Akınözü yer alıyor.

Dizinin yeni bölümleri Eylül ayında her Perşembe günü saat 20.00’da TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşacak.

Yakın tarihimizin önemli bir dönemine ışık tutan Sevda Kuşun Kanadında, yeni sezonda da TRT 1 ekranlarında seyircisiyle buluşuyor.

Genel yönetmenliğini ve yapımcılığını Mesut Uçakan'ın, yönetmenliğini Ayhan Özen'in, başrollerini Murat Ünalmış, Sevtap Özaltun, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, Özge Sezince, Timur Ölkebaş, Ceyda Olguner, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Yavuz Bingöl’ün paylaştığı dizinin senaryosunu ise Oktay Berber, Mustafa Burak Doğu, Selma Hacıosmanoğlu ve Alp Emre kaleme alıyor.

Kadroda iki yeni oyuncu…

İlk altı bölümde Tümay karakterini oynayan Deniz Baysal'ın yerine aynı karakteri yeni sezonda ‘Fatmugül’ün Suçu Ne?’, Canım Ailem’ ve ‘Ulan İstanbul’ dizileriyle tanınan Sevtap Özaltun canlandıracak. Diziye ayrıca, daha önce ‘Kurtlar Vadisi Pusu’, ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ ve ’Zeyrek ile Çeyrek’ dizilerinde rol alan Ceyda Olguner Filiz karakteriyle dahil olarak, güç katacak.

Yeni sezonda darbe girişiminin kökleri anlatılacak

Sevda Kuşun Kanadında yeni sezonda ülkemizde gerçekleştirilmek istenen hain darbe kalkışmasının da köklerine iniyor ve olaylar, ilk paralel devlet yapılanması çalışmalarına da büyük ölçüde ışık tutacak sahnelerle birlikte akacak. Dizinin yeni bölümleri, Cuma günleri saat 20.00’da TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşacak.

Yeni sezonda ‘Baba Candır’da neler olacak?

TRT 1’in sevilen aile dizisi Baba Candır, yeni sezonda sürpriz yenilikler ile TRT 1 ekranında izleyici ile buluşacak. Uzun yıllar önce eşini kaybeden, üç çocuğuna hem babalık hem annelik, hem de ‘hayat koçluğu’ yapmak zorunda kalan, emektar yufkacı olan Salih’in başından geçen bazen neşeli, bazen de hüzünlü olayları anlatan dizide, bu sezon birçok yenilik ekrana gelecek.

Yapımcılığını MF Yapım’ın gerçekleştirdiği dizinin yönetmen koltuğuna en son ‘Sakarya Fırat’ ve ‘Böyle Bitmesin’ dizilerinden hatırladığımız Emre Kabakuşak oturuyor. Settar Tanrıöğen, Tülay Bursa, Uraz Kaygılaroğlu, Berna Koraltürk, Özgün Karaman, Melis Tüzüngüç, Tolga Pancaroğlu, Dila Bayrak’ın paylaştığı diziye bu sezon Doktor Elif karakteriyle İpek Tuzcuoğlu katılacak.

Tuzcuoğlu, 40 yaşlarında, güzel ve alımlı bir kadın olan, Tıp Fakültesinden üstün başarı ile mezun olmuş, idealist Nöroloji Uzmanı Profesör Doktor Elif Başaran’ı canlandıracak.

Seksenler Her Sezon Olduğu Gibi TRT 1’de...

TRT 1’in efsaneleşen dizisi Seksenler, o özlenen günleri yaşatmaya yeni karakterleri ve sürprizleri ile devam edecek. Başrollerinde Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Şoray Uzun, İlker Ayrık, Yasemin Çonka, Ayşe Tolga gibi usta isimlerin yer aldığı Seksenler, altıncı sezonunda, yeni karakterler ve yeni yönetmeni ile izleyicinin karşısına çıkacak.

Yeni sezonda, ‘Tatlı Hayat’, ‘Çocuklar Duymasın’, ‘Kadın İsterse’, ‘Ayrılsak da Beraberiz’ gibi dizilerle tanınan Bora Tekay’ın yönetmenliği üstleneceği diziye, Mahir İpek, Kemal Kuruçay ve Kemal Zeydan gibi isimler renkli karakterleriyle güç katacak.

TRT 1’in özlenen Yeşilçam sıcaklığındaki yeni dizisi ‘Hangimiz Sevmedik’ pazartesi akşamları izleyici ile buluşuyor

TRT 1’in Yeşilçam sıcaklığındaki yeni dizisi ‘Hangimiz Sevmedik’ özlenen mahalle yaşamını, komşuluk, aile, dostluk gibi kavramları, sıcak aile ilişkilerini ve aşk hikâyelerini hissettirmeye devam edecek. Hangimiz Sevmedik, Can Yaman, Selen Soyder, Cengiz Bozkurt, Veysel Diker, Mehtap Bayri ve Altan Erkekli, Gül Onat gibi usta oyunculardan oluşan kadrosu ve eğlenceli hikâyesiyle, Pazartesi günleri ekranları şenlendirmeye devam edecek. ‘Hangimiz Sevmedik’ dizisi ismini rahmetli Müslüm Gürses’in seslendirmiş olduğu “Hangimiz Sevmedik” adlı eserden alıyor ve dizide Yeşilçam’a gönderme yapan karakter isimleri ile dikkat çekiyor.

TRT 1’in yeni günlük dizisi ‘Adını Sen Koy’ sezona iddialı girdi

Geçen hafta izleyici ile buluşan ‘Adını Sen Koy’ TRT 1 gündüz kuşağında ekranlara yeni bir soluk katacak. TRT 1 ekranının yeni günlük dizisi 'Adını Sen Koy' Ömer ile Zehra’nın tüm imkânsızlıklara rağmen yeşeren aşkının hikâyesini ekranlara taşıyor. Hafta içi her gün saat 17.00’de ekrana gelmeye başlayan yeni dizinin oyuncu kadrosunda, Erkan Meriç, Hazal Subaşı, Ezgi Baram, Elif Sultan Taş, Gözde Gürkan, Fatma Karanfil, Ali Çoban, Nur Saçbüker, Aykut İğdeli, Atilla Pakdemir, Musab Ekici, Berna Üçkaleler gibi isimler bulunuyor.

‘Adını Sen Koy’ altı aylık ömrü kalan kardeşinin mutluluğu için kendini hiç beklemediği anda mecburi bir oyunun içinde bulan Ömer ve bambaşka bir dünyadan gelen Zehra’nın hikâyesini ekrana taşıyor. Ömer ve Zehra’nın evlenmek zorunda olmaları sebebi ile altı aylık sözleşmeli, formalite bir evlilik yapması sonucu gelişen olaylar zinciri ekrana gelecek.

Programlar yeni yayın dönemine güçlü giriyor…

Yüzde yüz yerli bilgi yarışmalarından ‘Kendi Düşen Ağlamaz’ ve ‘Altın Petek’, programlardan ise ‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’, ‘Enine Boyuna’ ve ‘İyi Fikir’ yeni yayın döneminde de devam ederken; ’İyilik Kulübü’, ‘Dinle Kazan’, ‘Ana Kuzusu’ ve ‘Bekir Develi İle Annemin Yemeği’ gibi yeni yapımlar izleyici ile buluşacak.

Yeni sezonda ünlü sunucu Ertem Şener’in sunumuyla ekranlara gelecek olan Kendi Düşen Ağlamaz kazandırmaya devam edecek. TV’de ilk kez bir sunucunun sulara gömüldüğü ‘Kendi Düşen Ağlamaz’da, yanlış şıkkın kapağını açan yarışmacılar da sulara gömülüyor. Kurunun yanında yaşın da kazandığı yarışmada katılımcılar, 3 kişilik gruplar halinde yarışıyorlar. Yarışmacılar, programın başında sahip oldukları 1 milyon TL’yi, 7 soru boyunca korumaya çalışarak ödülün sahibi olmak için yarışıyor.

Büyük ödülü 1 milyon lira olana Altın Petek ise, Pazartesi ve Çarşamba akşamları başarılı oyuncu Engin Hepileri’nin sunumuyla TRT 1 ekranında olmaya devam edecek. Soru sayısını da, kazanılacak ödülü de kendi belirleyebilen yarışmacı; en kısa yoldan ihtiyacı olan parayı alıp, final sorusuna geçebildiği gibi, her bir peteği dolaşarak ödül miktarını arttırarak da final sorusuna geçebiliyor.

Deneyimli sunucu Pelin Çift’in hazırlayıp sunduğu, izleyicinin merakla beklediği ‘Gündem Ötesi’, tarihin dönüm noktaları ve bilinmeyenlerinden, komplo teorilerine, dinler tarihinden, gizemlere, sağlık ve bilim gibi ilgi çekici başlıklarla bu sezon da seyircisi ile buluşacak. Gündem Ötesi, her Çarşamba gecesi TRT 1 ekranında gündem yaratmaya devam edecek.

Çocukların Hayallerini Gerçekleştirmeyi Hedefleyen Program: ‘İyilik Kulübü’

Türkiye’nin her yerinden, hasta, travma geçirmiş, savaş mağduru, yetim, öksüz, ebeveynleri şehit veya gazi olmuş çocukların hayallerini gerçekleştirmeyi hedefleyen yeni program ‘İyilik Kulübü’, yeni sezonda TRT1 ekranında olacak. Her bölümde özel durumu olan bir çocuğun hikâyesini ekrana getirecek olan ‘İyilik Kulübü’, çocukların hayallerini gerçekleştirecek. Işık Yönt, Ömer Fırat Köker ve Cansın Bezircioğlu tarafından sunulacak program, çok yakında TRT 1 ekranında olacak.

Yüzde yüz yerli yarışma programı ‘Dinle Kazan’, Derda Yasir Yenal’in sunumu ile iyilere kazandıracak

Sadece iyilikleri neticesinde yarışmacı olmaya hak kazananların yarışabildiği ‘Dinle Kazan’ın diğer yarışmalardan farkı, iyilik ve yardımseverlik üzerine kurulu olması. Yarışmada, dört bir tarafı gizli kameralarla çevrili mekânlarda, ‘Dinle Kazan’ın profesyonel oyuncusu tarafından yoldan geçen vatandaşlardan yardım istenirken, farkında olmadan yarışmaya dâhil olan yardımsever ve iyi yürekli vatandaşlar ekrana gelecek. Dinle Kazan, Derda Yasir Yenal’ın sunumuyla yeni sezonda ‘iyilere’ kazandıran program olacak.

‘Ana Kuzusu’nda, anneler ve kızları, 13 hafta boyunca bin altın için kıyasıya yarışacak

İlklerin ekranı TRT 1, gündüz kuşağında yeni bir yarışma programına imza atıyor. Kızların maharetlerini sergilediği ve annelerinin onlara not verdiği ‘Ana Kuzusu’ TRT1 ekranlarında başlıyor. ‘Ana Kuzusu’nda, anneler ve kızları, 13 hafta boyunca toplam 1000 çeyrek altını kazanmak için kıyasıya yarışacak. Bir televizyon efsanesi haline gelen ‘Seksenler’ dizisinde Yıldız karakterini canlandıran Özlem Balcı’nın sunacağı yarışmada, gerçek yaşam öyküleri yer alacak. Özgün formatıyla dikkat çeken Ana Kuzusu, yarışma programından çok daha ötesi olacak. Anne-kız arasındaki ilişkiler üzerinden Geleneksel Türk Kültürü’nün doğru bir şekilde yeni nesillere aktarılmasına katkı sağlayacak olan Ana Kuzusu, hafta içi her gün TRT 1 ekranında olacak.

Köylerin meydanından yükselen leziz kokular, TRT1 ekranlarından izleyici ile buluşacak.

Ekranların sevilen yüzü Bekir Develi’nin sunuculuğunu yaptığı program ‘Bekir Develi ile Annemin Yemeği’ yeni yayın döneminde TRT1 ekranlarında izleyici ile buluşacak. ‘Bekir Develi ile Annemin Yemeği’, yeni nesil genç kızların öğrenmeye ve yapmaya üşendiği, Anadolu’nun tarihi kadar eski lezzetlerini yeniden canlandırmak için Anadolu’nun köylerini karış karış gezecek. Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutan yöresel lezzetlerinin arşivlendiği programda, anneler, nineler, teyzeler hem eğlenecek, hem de köy meydanında gelinlik kızlarına yemek yapmayı öğretecek. Her Cumartesi ve Pazar günleri, farklı bir köyün meydanından yükselen leziz kokular, TRT1 ekranlarından izleyici ile buluşacak.