Televizyon
22 Ara 2014 11:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

TRT yapımcısına tacizden 2 yıl 6 ay hapis!

TRT’de yapımcı olarak görevli F.B. yanında çalışan Y.B.P.’ye cinsel saldırıda bulunmak suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Nüfuzu kötüye kullandığı gerekçesiyle 3 yıl ceza isteniyordu.

Habertürk'ten Sedef Şenkal'ın haberine göre; TRT’de yayınlanan bir programın yapımcısı olan F.B., yanında çalışan ve boşanma aşamasında olan bir çocuk annesi Y.P.’ye cinsel saldırı suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Y. P.’ye “Sana ev tutup kirasını ödemek istiyorum. Göğüslerinin çok güzel olduğu buradan bile belli” şeklinde mesajlar yazdığı öne sürülen yapımcı F.B. hakkında genç kadının şikâyeti üzerine 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. P., F.B.’nin Skype üzerinden tacize başladığını anlatarak şunları söyledi:

“Bana ‘Seninle evlenmek istiyorum’ diye mesajlar yazıp Ağva’da tatile davet etti. Ev tutup kirasını ödemek istediğini söyledikten sonra istifa dilekçesi yazıp yanına gittim. Bana sarılıp öpmeye kalkıştı.” Mahkeme suçlamaları reddeden F.B.’yi 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hâkim, ‘sanığın hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullandığı’ gerekçesiyle cezayı artırarak 3 yıla çıkardı. Ardından da iyi hal indirimiyle 2 yıl 6 aya yıla çevirdi.