Polemik & Kulis
15 Mayıs 2015 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

TRT Spor'da Lütfi Arıboğan depremi! Haber müdürü görevden alındı!

Lutfi Arıboğan hakkında TRT Spor'da yayımlanan haber TRT yöneticilerini harekete geçirdi.

TRT Spor’da geçtiğimiz gün yaşanan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan adaylarından Lutfi Arıboğan’a yönelik haberin ardından TRT yönetimi harekete geçti ve TRT Spor haber müdürü Ahmet Fisünoğlu görevden alındı.

TRT Spor içinde iç soruşturmanın devam ettiği öğrenilirken TRT yöneticilerinin Lutfi Arıboğan’a ulaşarak olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdikleri ve gerçekleri yansıtmayan bu haber ile ilgili gerekli tüm iç soruşturma kanallarının harekete geçirildiğini ilettikleri öğrenildi.

Bomba etkisi yaratan haber!

Lutfi Arıboğan hakkında dün TRT Spor'da yayımlanan haber bomba etkisi yaratmıştı.
Haberde, Arıboğan'ın, Fenerbahçe'nin UEFA'dan ceza almasında etkin rol oynadığı ve Galatasaray'ın yaşadığı ekonomik krizin sorumlusu olduğu ileri sürülerek, "Nerede başarısızlık orada Arıboğan" ifadesi kullanıldı.

Turgay Demirel'in istifasıyla boşalan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanlığı'na kimin geleceği 27 Mayıs Çarşamba günü yapılacak Genel Kurul Toplantısı sonucunda belli olacak.

Harun Erdenay, Lutfi Arıboğan ve Ayberk Yağız'ın aday olduğu seçim öncesi TRT Spor'da yayımlanan bir haber büyük yankı yarattı. TBF seçimi ile ilgili haberde Arıboğan hakkında son derece dikkat çekici ifadeler kullanılıyor. TRT Spor'un haber bülteninde yer alan haber şöyle:

'Arıboğan'ın aday olması tedirginlik yarattı'

"Türkiye Basketbol Federasyonu'nda 27 Mayıs Çarşamba günü başkanlık seçimi yapılacak. Adaylardan bir tanesinin Lutfi Arıboğan olması tedirginlik yarattı.

2005 yılında Turgay Demirel'in karşısına başkan adayı olarak çıkan ancak seçimi kaybeden Arıboğan, ardından Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreterliği'ne getirilmişti. Daha sonra başkan yardımcılığı görevine getirilen Arıboğan, Futbol Federasyonu'nda üst düzey yönetici olduğu dönemde Türk futboluna katkı sağlayamamakla suçlanıyor.

'Fenerbahçe'nin ceza almasında etkin rol almakla suçlandı'

Fenerbahçe'nin UEFA'dan ceza almasında etkin rol almakla da suçlanan Arıboğan, yoğun tepkiler üzerine görevinden istifa etmişti.

'Galatasaray'daki ekonomik krizin de sorumlusu'

Bu gelişmelerin ardından 2012 yılında Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirilen Arıboğan, sarı kırmızılı kulübün bugün içinde bulunduğu ekonomik krizin sorumluları arasında gösteriliyor.