Gündem
17 Nis 2010 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:14

TRT 'KAMYON HABERİ'NDE MUHABİRİNİN ALDIĞI HANGİ BİLGİYİ HABERE KOYMADI? İŞTE ŞOK İTİRAF!

TSK'ya ait kamyon haberini yanlı verdiği gerekçesiyle hakkında Meclis'e soru önergesi verilen TRT'nin cevabı tam bir itiraf niteliğinde.


TRT, CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün, TRT’nin, TSK’ya ait bir kamyonda seri numarası olmayan bomba taşındığı şeklindeki ve “suçta kullanılacak bomba” imajı verilen haberlerinin TSK’ya karşı psikolojik asimetrik savaş kapsamında mı yapıldığı şeklindeki soru önergesine cevap verdi.

TRT Genel Müdür Vekili Ahmet Koyuncu imzasıyla soru önergesine cevaben yayımlanan yazıda şöyle denildi:

Muhabirimizin seri numarasız el bombalarının Milas/Güllük’ten Oğulbey (Ankara) Kışlası’na seri numarası verilmesi faaliyeti kapsamında nakledildiğine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Görevlendirilme Belgesi’ndeki bilgilere ulaşmış ve doğruluğundan emin olunca da bunu kamuoyuyla paylaşmıştır.” dedi.

TRT böylelikle muhabirinin aldığı bilgide yer alan, “Seri numarası konulmak üzere taşınan bombalar” bölümünü habere koymayarak durumu olduğundan farklı göstermeye çalıştığını itiraf etmiş oldu.

10 Mart tarihinde Ankara’da polis tarafından, e-posta yoluyla yapılan bir ihbar neticesinde durdurulan ancak TSK’ya ait olduğu anlaşılan kamyona dair TRT, flaş ibaresiyle bir haber geçmiş ve verdiği haberde, “Seri numarası olmayan bombaların taşındığı TSK’ya ait kamyon” ifadesi geçmişti. Daha sonra ise, kamyonda taşınan bombaların seri numarası işlenmek üzere Muğla’dan Ankara’ya getirilmekte olduğu ve bu durumun daha ilk andan itibaren Genelkurmay tarafından polis ve savcılık yetkililerine bildirildiği ortaya çıkmıştı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk TRT’nin bu haberine ilişkin olarak TRT’den sorumlu Devlet Bakanı Bülent Arınç’a TRT’nin bu eksik ve yanlı haberinin TSK’ya karşı yürütülen asimetrik psikolojik harekatın bir parçası mı olduğu şeklinde bir soru önergesi verdi. Köktürk’ün soru önergesinin cevabı cuma günü geldi. TRT’den resmi bir yazı olarak gelen cevapta şunlar kaydediliyor:

“Muhabirimizin seri numarasız el bombalarının Milas/Güllük’ten Oğulbey (Ankara) Kışlası’na seri numarası verilmesi faaliyeti kapsamında nakledildiğine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Görevlendirilme Belgesi’ndeki bilgilere ulaşmış ve doğruluğundan emin olunca da bunu kamuoyuyla paylaşmıştır.”

Oysa, TRT bu haberi geçtiğinde bombaların seri numarası taşımadığına yer vermiş ancak bombaların seri numarası işlenmek üzere Ankara’ya taşındığı bilgisine yer vermemişti. Haberin en önemli unsuru atlanmış olduğu için de, ortaya, “Seri numarası olmayan bombaları taşıyan TSK kamyonu” imajı çıkmıştı.

gazeteport