Gündem
19 Ara 2014 15:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkartıldı mı?

TRT, Fethullah Gülen hakkındaki 'terör örgütü liderliği ile yakalama kararı çıkarıldı haberini geri çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 14 Aralık Operasyonu kapsamında arama kararı çıkartılması tartışılan Fethullah Gülen için açıklamalarda bulunmuş ve kırmızı bülten çıkarılması konusunda da açıklamalar yapmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ÇAD Başkanı Kalzeube Payimi Duebet’in düzenlediği ortak basın toplantısında Davutoğlu’ndan flaş Fethullah Gülen açıklaması gelmişti.

“HİÇBİR AYRIM GÖZETMEDEN...”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Fethullah Gülen’le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir” demişti.


sabah.com.tr’nin haberine göre, bugünkü duruşmada, Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Aynı iddia TRT Haber’den de geldi. TRT Haber’e göre mahkeme kararları dışında Fethullah Gülen’e de yakalama kararı çıkarıldı. Bu haberi manşet yapan TRT Haber bir süre sonra haberi kaldırdı.



Hürriyet’e konuşan TRT kaynakları, haberin kaldırılma gerekçesini şöyle açıkladı: “Editörlerimiz bilgiyi A Haber ve Sabah internet sitelerinden alıp yayınladı. Bilgiyi doğrulatamayınca yöneticilerin talimatıyla haber sitemizden çıkarıldı.”

TRT Haber’in haberi şöyleydi: “Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıktı. Paralel Yapı operasyonu kapsamında bugün görülen duruşmada Ekrem Dumanlı serbest bırakılırken Terör örgütü liderliğiyle suçlanan Fethullah Gülen hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.’’