Kitap
28 Nis 2009 12:17 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:40

TRT DIŞ YAYINLAR ESKİ MÜDÜRÜ RECEP ACAY ANILARINI "DİYARBAKIR DÖRT KAPI" ADLI KİTAPTA TOPLADI!..

TRT Dış Yayınlar eski Müdürü Gazeteci- Yazar Recep Acay ikinci kitabını çıkardı. Acay´ın Ben-u Sen Gülleri´ adlı kitabının ardından `Diyarbakır Dört kapı´ adını verdiği kitap basıldı.

"DİYARBAKIR DÖRT KAPI" Recep Acay´ın canı kadar sevdiği Diyarbakır´ı,Diyarbakır´da yaşadığı ilginç olayları anlatıyor...


Acay, Ne gibi güçlüklerden sonra ilkokula kaydını yaptırdığını ve sonraki gelişmeleri...Tiyatro çalışmalarıyla geçen yılları...Diyarbakır´da  açılan ilk özel Tiyatro...Diyarbakır Şehir Tiyatrosu Bazalt Oyuncuları adı verilen bu tiyatronun açılmasında kimlerin katkısının olduğunu...Ankara´da,ortağı olduğu tiyatroda yaşadığı güçlükleri...Yeni Şehir Sinemasında çalıştığı yıllar... 1983 yılında Anavatan Partisinden Belediye Başkanı olan Nurettin Dilek´le Belediye Başkanı olmadan önce  yaptığı özel görüşme...Dilek´in  Diyarbakır´da gerçekleştirmek istediği proje neydi?...Bu projeyi hayata geçirebildi mi?...Diyarbakır´da yine Dilek döneminde düzenlenen Karpuz Festivallerinde yaşanan renkli günler...Torunu Mina´yla yaşadığı macera, Mardinkapı Güneşspor´da oynarken Urfakapıspor´a attığı golün anlamı... Bu ve daha birçok anısını Diyarbakır Dört kapı kitabında toplamış.


Acay, Diyarbakır Dört kapı adlı kitabı ile ilgili olarak  "Diyarbakırlıları  geçmişe götürecek bir kitap.1950 ve sonrası doğan Diyarbakırlı hemşerilerimizin büyük bir keyifle okuyacakları bin anı kitabı" dedi.
 
Recep ACAY KİMDİR ?


01 07 1946 yılında Diyarbakır´da doğdu.İlk orta ve liseyi doğdu kentte tamamladı.
Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldu.
1968 yılında TRT Diyarbakır İl Radyosu´nda kaşeli (ücretli)olarak işe başladı.
1969 yılında kadrolu memur oldu.
1973 yılında girdiği sınavla önce "Prodüksiyon Görevlisi" 4 ay sonara yine sınavla Yayın Şefi oldu.
1985 yılında Ankara Radyosuna Yayın Şefi olarak atandı.
1991 yılında Türkiye´nin Sesi Radyosunda Türkçe Yayınlar Müdür Yardımcısı oldu.
1998 yılında TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı Türkçe Yayınlar Müdürü olarak atandı.
2007 yılında 39 yıl çalıştığı TRT´den Genel Müdür  Uzmanı olarak emekli oldu.
Sürekli Sarı Basın Kartı sahibidir.