Televizyon
21 Eki 2016 11:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

TRT 1 ekranlarında 'iyilik dolu' yeni bir program başlıyor!

Yeni sezon temasını ‘iyilik’ olarak açıklayan TRT1’de, özel durumu olan çocukların dileklerini yerine getiren yeni programı başlıyor.

Türkiye’nin her yerinden, hasta, travma geçirmiş, savaş mağduru, yetim, öksüz, ebeveynleri şehit veya gazi olmuş çocukların hayallerini gerçekleştirmeyi hedefleyen ‘İyilik Kulübü’ 22 Ekim Cumartesi günü başlıyor.

Her bölümde bir özel çocuğun hayalini gerçekleştiren ‘İyilik Kulübü’nde amaç sadece tek bir hayali gerçekleştirmek değil. Çocuklara yaşamak zorunda kaldıkları zorlukları unutturacak, hayatlarında fark yaratacak ve belki yıllar sonra bile hatırladıklarında mutlu olacakları bir gün geçirtmek. Bu sayede yaşadıkları travmaları atlatmalarına katkı sağlamak.



Çocukların hayalleri gerçekleştirilirken, her aşamada uzmanların görüşü alınan program, tek sunucu yerine üç kişiden oluşan bir ekip tarafından sunuluyor. Ekip ruhu ve sosyal sorumluluk bilinciyle büyük bir emekle hazırlanan programın ekran yüzleri ise Işık Yönt, Ömer Fırat Köker ve Cansın Bezircilioğlu olacak.

İlk Bölümde Hangi Çocuğun Hayali Gerçekleşecek?

22 Ekim'de ekranlara gelecek ilk İyilik Kulübünde, 15 yaşındaki Esmanur Kılıçtaş'ın dileğini yerine getiriliyor. Kemik kanseri tedavisi gören Esmanur’un dileği; annesi ve babası ile İstanbul Boğazı’nda bir gün geçirmekti. Esmanur’un dileğini öğrenen ekip, yaptığı toplantı ile Esmanur’a hayal ettiğinden daha fazlasını yaşatarak mutlu bir gün geçirmesini sağlıyor.



İyilik Kulübü ekibi, ilk olarak Esmanur ile alışverişe çıkarak, ardından Esmanur ve en yakın arkadaşı Ezgi’yi daha önce hiç gitmedikleri Florya'daki İstanbul Akvaryumu götürerek güne keyifli bir başlangıç yapmasını sağlıyor. Gezi sonrasında, resim yapmayı çok seven Esmanur'u ressam Yusuf Aygeç'in atölyesine götüren ekip, Esmanur’a bir sürpriz daha yapıyor. Yusuf Aygeç'in öğrencisi ile birlikte resim yapan Esmanur, hayallerindeki tabloyu çizme fırsatı yakalıyor.

İyilik Kulübü ekibi ve Kılıçtaş ailesi boğazda yedikleri yemek ile Esmanur’un hayalini gerçekleştiriyor ancak sürprizler bu kadarla sınırlı kalmıyor. Yapılan bir diğer sürpriz tekne gezisi ile boğaz turuna çıkma fırsatı bulan Esmanur’u teknede iki sürpriz daha bekliyor. Bağlama sesini seven Esmanur için bağlama sanatçısı Salih Gündoğan en sevdiği türküleri seslendirirken, en sevdiği şarkıcı Aydilge ile sohbet edip boğaz turunun keyfini çıkartan Esmanur’un hayali ve çok daha fazlası İyilik Kulübünde gerçekleşiyor.



Saudade Film tarafından hazırlanan ‘İyilik Kulübü’nün proje tasarımı aynı zamanda programın yapımcısı olan Emir Külal Haznevi’ye ait. Yönetmen koltuğunda Emrah Tellioğlu’nun olduğu programın editörü ise çocuk kitaplarıyla tanınan Melih Tuğtağ. Programın her anı için özenle bestelenmiş müzikler ise Fırat İkisivri’ye ait.



Hayatlarındaki zorlukları ve sıkıntıları bir günlüğüne kenara bırakan çocukların o gün yaşadıkları, ekrana neşeli, enerjik ve eğlenceli bir şekilde yansıyacağı ‘İyilik Kulübü’ 22 Ekim Cumartesi akşamı saat 23.30’ta TRT 1 ekranında olacak.