Güncel
22 Eki 2016 15:44 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:35

Trafik kazasından 3 ay sonra yeniden yürüdü

- Geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme yetisini yitiren genç, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesindeki ameliyat ve tedavi sonucu 3 ay sonra destekle yürümeye başladı

İZMİR (AA) - Geçirdiği trafik kazasının ardından yürüme yetisini yitiren 19 yaşındaki Süleyman Üyünük, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesindeki ameliyat ve tedaviyle 3 ay sonra destekle yürümeye başladı.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, temmuz ayında geçirdiği trafik kazası sonucu omurgası kırılan ve omuriliği ezilen Üyünük ilk olarak Tire Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İlk müdahalenin ardından Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesine sevk edilen Üyünük, Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Berkant Atay tarafından acil ameliyata alındı.

Başarılı geçen operasyonun ardından fizyoterapist Ali Suluova tarafından fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulanan Üyünük, tedaviye olumlu yanıt verdi ve 3. ayın sonunda destekle yürümeye başladı.

- Hasta da doktorlar da sevindi

Açıklamada görüşlerine yer verilen Süleyman Üyünük, kazadan sonra bir daha yürüyemeyeceğini düşündüğünü vurguladı. Doktorları ve fizik tedavi sayesinde bastonla da olsa ayağa kalktığına dikkati çeken Üyünük, şu değerlendirmede bulundu:

"Önümde yoğun ve zor bir süreç vardı. Doktorum ve fizik tedavi ekibimizin destekleri sayesinde şu anda sadece ön kol destekli bastonla yürüyorum. Ama olsun sonuçta ayağa kalktım. Şükürler olsun ki bugünlere ulaştım. Kendim de gerçekten bunu yapabileceğime inandım ve çok istedim. Birlikte güzel bir ekip olduk. Bugünleri gördük."

Dr. Berkant Atay da hastanın acil servise getirildiğinde bel omurgasında kırık ve buna bağlı omuriliğinde ezilme bulunduğu bilgisini verdi.

Hastayı acil ameliyata aldıklarını ve baskıyı kaldırarak omurgayı stabilize ettiklerini kaydeden Atay, "Daha sonraki süreçte takip ve tedavilerini tamamladıktan sonra fizik tedavi ekibimizin ellerine emanet ettik. Sonuçlar çok sevindirici. Hastamıza çok geçmiş olsun." değerlendirmesinde bulundu.