Gündem
01 Eyl 2015 17:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Total Türkiye'nin yeni sahibi Demirören oldu!

Total Türkiye'deki akaryakıt istasyonları ve ticari satış varlıklarını Demirören Grubu'na 325 milyon Euro'ya sattı.

Fransız akaryakıt dağıtım şirketi Total, Türkiye'deki servis istasyon ağı, ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarını 325 milyon euro bedelle satmak için Demirören ile anlaşma imzaladı. Total İcra Komitesi Üyesi ve Pazarlama Hizmetleri Başkanı Philippe Boisseau, Türkiye'deki pozisyonları ile ilgili olarak yaptıkları inceleme sonucunda, istedikleri kârlılık düzeyine ulaşmak için yeterince büyük bir perakende pazar payını almanın zor olacağının anlaşıldığını söyledi.
Şirket açıklamasına göre, Total bu satışla Türkiye'deki petrol ürünleri pazarlama faaliyetlerini tamamen sonlandırmayacak. Buna göre şirket, madeni yağ pazarlama faaliyetleriyle kokusuz LPG satışlarını ayrı bir zincir üzerdinden sürdürecek. Bu amaçla, şirketin söz konusu faaliyetleri, ayrı bir şirkete devredilecek.
Nisan ayında Fransız petrol şirketi Total’in akaryakıt istasyonlarının satışı için Societe Generale’e yetki verdiği açıklanmıştı. Total yüzde 5 pazar payı ile Shell-Turcas ve BP gibi oyuncuların ardından altıncı sırada yer alıyor.