Ekonomi
28 Eyl 2016 20:28 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:34

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tosyalı:

- "Moody's'in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü biz ülkemizin dinamiklerini, gücünü ve kendi gücümüzü biliyoruz. Kesinlikle bizi hiçbir şekilde yansıtmayan bir görüntü var"

BURSA (AA) - Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, "Moody's'in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü biz ülkemizin dinamiklerini, gücünü ve kendi gücümüzü biliyoruz. Kesinlikle bizi hiçbir şekilde yansıtmayan bir görüntü var." dedi.

Aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkan Yardımcısı olan Tosyalı, MÜSİAD Bursa Şubesince düzenlenen "Müstakil Düşünceler Konferansı" nda "Güncel Ekonomik Gelişmeler" konulu sunum yaptı.

Sunum öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tosyalı, sanayi sektörü açısından 2016 yılının 2015 yılına göre daha verimli geçtiğini, özellikle kendi iş kolu demir çelik sektöründe kapasite kullanım oranlarının sevindirici seviyede olduğunu söyledi.

Sanayi sektörünün 2015 yılına göre daha iyi bir performans sergilediğini ifade eden Tosyalı, "Demir çelik sektörü bir çok sektörün de itici gücüdür. Buradan inşaat, mobilya endüstrisini de yatırımları da görebilirsiniz. Eğer bir ülkede demir çelik sektörü kapasite kullanımını arttırıyorsa demek ki diğer sektörlerde de hareket vardır." diye konuştu.

Tosyalı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak ise şu değerlendirmede bulundu:

"15 Temmuz'da gerçekleşen hain girişim, hiçbirimizin hesabında kitabında olmayan bir durumdu. Ama sadece 15 Temmuz gecesinden bahsedeyim; bizim bütün yönetim kadromuz derhal işletmelerinin başına geçti. Bizde 24 saat bile bir üretim duruşu olmadı. Hiçbir faaliyetlerimizde aksama olmadı. Biz tepe yönetimi olarak bu durumu yönetebilme, izah edebilme adına çok yoruluyoruz. Dünyanın pek çok yerine seyahatler düzenliyoruz. Bu durumun Türkiye'yi iktisadi olarak etkilemediğini söylüyoruz. Hem mali sistemin hem üretimin devam ettiğini anlatıyoruz."

Bir yandan mevcut siparişleri teslim ettiklerini, bir yandan da yeni siparişler için temaslar sürdürdüklerini vurgulayan Tosyalı, hükümetin de 15 Temmuz sonrası olağanüstü bir performans sergileyerek bu durumun en az hasarla kapatılması için gerekli tedbirleri aldığını anlattı.

Tosyalı, bir gazetecinin, "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu düşürdü. Bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusunu, "Biz inadına yatırım, inadına istihdam diyoruz. Moody's'in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü biz ülkemizin dinamiklerini, gücünü ve kendi gücümüzü biliyoruz. Kesinlikle bizi hiçbir şekilde yansıtmayan bir görüntü var." yanıtını verdi.