Kültür Sanat
05 Ara 2016 16:32 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

Tom Cruise'lu "Mumya" filminden ilk fragman

- Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Courtney B. Vance ve Oscar ödüllü Russell Crowe'un da rol aldığı film, 9 Haziran 2017 vizyona girecek

İSTANBUL (AA) - Tom Cruise'un başrolünü oynadığı bilim kurgu türündeki "Mumya" filminin ilk fragmanı yayınlandı.

Ortadoğu'nun çöllerinden bugünün Londra'sının altında gizlenmiş labirentlere uzanan filmde, Cruise'a "Kingsman" ve "Star Trek" filmlerinden tanınan Fransız oyuncu Sofia Boutella eşlik ediyor.

Yönetmen koltuğundan Alex Kurtzman'ın oturduğu filmde, ayrıca Annabelle Wallis, Jake Johnson, Courtney B. Vance ve Oscar ödüllü Russell Crowe rol alıyor.

Aksiyon ve macera unsurlarının kullanıldığı filmin yapımcılığını ise Alex Kurtzman, Chris Morgan ve Sean Daniel üstleniyor.

"Tanrılar ve canavarlar dünyası" sloganıyla yola çıkan filmin konusu özetle şöyle:

"Hayatı haksız bir şekilde elinden alınmış antik prenses Ahmanet, acımasız bir çölün derinliklerindeki bir lahitte güvenli bir şekilde gömülü tutulmaktadır. Askeri bir operasyon sonucu keşfedilip açığa çıkarılan prenses bugüne uyanır ve yüzyıldır büyüyen kötülüklerini, insanlığa meydan okuyan dehşetini de yanında getirir. Prenses, insanlığa boyun eğdirmeye ve kendisine yapılanları ödetmeye kararlıdır."

Görüntü yönetmenliğini Ben Seresin'in üstlendiği film, 9 Haziran 2017'de vizyona girecek.