CineRadar
31 Tem 2015 00:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Tom Cruise en tehlikeli görevinde...

Sıcak değil mi, hem de çok sıcak! Bu sıcaklarda kendini dışarıya atmak da fayda etmiyor, çünkü esmiyor. Neyse ki kliması püfür püfür çalışan sinemalarımız var artık !

Bana sorarsanız; bu kavuran yaz sıcağında yapılacak en akıllıca işlerden biri sinemaya gidip film izlemek olacaktır. Artık yaz vizyonu da hareketli olduğundan “yeni film yok ki” gibisinden bir bahaneye sığınamazsınız!
 
Mesela Görevimiz Tehlike serisinin son filmi olan Rogue Nation gerçek bir aksiyon başyapıtı, mutlaka izleyin derim. Aynı zamanda festivallerden salonlara düşmüş olan Victoria bence çarpıcı bir film, Alman sineması öldü diyenlere de kapak olacak nitelikte… Noah Baumbach’ın yönettiği ve Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Triver, Amanda Seyfried, Charles Grodin ile Adam Horovitz’in oynadığı While We’re Young ise nostalji sosundan hoşlananlara hitap eden keyifli bir seyirlik. Ya da kendinizi düşünmüyorsanız çocuğunuzu düşünün ve onu animasyon film Kahraman Miçolar’a götürün.
 
Haftanın tartışmalı filmi ise Kod adı K.O.Z’un yapımcısından geliyor. Darbe, 7 Şubat 2012’de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’ın KCK soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasıyla başlayan MİT krizini beyazperdeye taşıyor.
 
İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın.
 
Mission: Impossible – Rogue Nation
 
Christopher McQuarrie’nin yönettiği ve Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg ile Rebecca Ferguson’un oynadığı Mission: Impossible – Rogue Nation, 31 Temmuz 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
IMF feshedilip Ethan açıkta kalınca ekip, Sendika adında son derece yetenekli özel ajanlardan oluşan bir örgütle karşı karşıya kalır. Bu iyi eğitilmiş ajanlar, hızla artan bir dizi terör saldırısıyla yeni bir dünya düzeni yaratmaya kararlıdır. Ethan, ekibini toplar ve bu hain şebekenin üyesi olup olmadığı belirsiz olan, dışlanmış İngiliz ajan Ilsa Faust ile güçlerini birleştirir. Ekip, bugüne kadarki en tehlikeli görevleriyle yüzleşir.
 
Darbe
 
Yasin Uslu’nun yönettiği ve Cansel Elçin, Erdinç Gülener, Öykü Çelik, Şemsi İnkaya, Ahmet Somers, Denis Capezza, Bülent Alkış, Murat Atik ile Zafer Kırşan’nın oynadığı Darbe, 31 Temmuz 2015′de Pinema Film dağıtımıyla TFT Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Darbe, 7 Şubat 2012’de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’ın KCK soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasıyla başlayan MİT krizini beyazperdeye taşıyor. Siyaset tarihimizde daha önce eşi görülmemiş bir entrikayı konu alan Darbe, sahte belge, tuzak, asılsız ihbar, casusluk, tehdit, şantaj gibi konuları da ele alıyor.
 
Victoria
 
Sebastian Schipper’in yönettiği ve Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski ile Burak Yiğit’in oynadığı Victoria, 31 Temmuz 2015’de M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
2015 Berlin Film Festivali’nde büyük beğeni kazanan film 140 dakikalık tek plandan oluşan bir sinema deneyimi. Yönetmeni Sebastian Schipper’ın “Bu bir banka soygunu filmi değil. Bu bir banka soygunu.” diye tanımladığı film, izleyicisini genç bir turist olan Victoria ile beraber Berlin sokaklarında bir maceranın ortasına bırakıveriyor. Victoria, bir kulübün çıkışında dört gençle tanışır ve kendini banka soygununa kadar uzanacak olayların içinde bulur.
 
Yeni Kız Arkadaşım
 
François Ozon’un yönettiği ve Romain Duris, Anais Demoustier, Raphael Personnaz ile Isild Le Besco’nun oynadığı Yeni Kız Arkadaşım (Une Nouvelle Aime – The New Girlfriend), 31 Temmuz 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Mor Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Claire, en yakın arkadaşı Lea’nın ölümünün ardından derin bir depresyona girer. Ancak hayatında kalan son arkadaşının kocasıyla sürpriz bir şekilde tanışınca hayata tutunması için yepyeni bir sebep doğacaktır. Filmin başrol oyuncusu Anais Demoustrier, filmdeki rolüyle Karlovy Vary Uluslarası Film Festivali’nden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü aldı.
 
While We’re Young
 
Noah Baumbach’ın yönettiği ve Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Triver, Amanda Seyfried, Charles Grodin ile Adam Horovitz’in oynadığı While We’re Young, 31 Temmuz 2015’de PinemArt Film dağıtımıyla PinemArt Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Josh ve eşi Cornelia’nın yaşamları son zamanlarda daha sıkıcı ve renksiz bir hal almıştır. Orta yaş bunalımlarına ilaveten olarak, rutin ve sıradan hayatları artık onları oldukça yormaktadır. Belgeselci Josh´ın öğrencileri Jamie ve Darby ise özgür ruhlu, genç bir çifttir. Cornelia ile Josh bu yeni çiftle zaman geçirmeye başladıktan sonra büyük bir değişim içine girerler ancak bu hiç de kolay olmayacaktır.
 
Kahraman Miçolar
 
Toby Genkel ile Sean McCormack’ın yönettiği ve Bora Sivri, Oya Küçümen, Füsun Kokucu ile Berrak Kuş’un seslendirdiği animasyon film Kahraman Miçolar (Ooops! Noah is Gone…), 31 Temmuz 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Medyavizyon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Nuh, gemisini terk edince hayvanlar tek başlarına kalır. Dünyanın sonu gelmiştir. Büyük bir sel yaklaşmaktadır. Neyse ki karada yaşayan sakar bir tür olan Nestrian’lardan Dave ve oğlu Finny’yi ve bütün hayvanları kurtaracak bir gemi yapılmıştır. Fakat görünen odur ki, Nestrian’ların bu gemiye binmesi yasaktır. Başlarına binbir çeşit macera gelecektir.
 
CiNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.