Kültür Sanat
19 Kas 2016 00:08 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur anıldı

- Bilecik Belediyesince düzenlenen "11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali"nde, üç yıl önce hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, çocuklarının katıldığı söyleşide anıldı- Belediye Başkanı Yağcı: - "O, hiçbir zaman hüznü ve perdelerin kapanmasını istemezdi. Nejat baba 'mutluluk, ve...

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesince düzenlenen "11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali"nde üç yıl önce 18 Kasım'da yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, çocuklarının katıldığı söyleşide anıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki söyleşinin öncesinde Nejat Uygur'un oyunlardan kesitlerin sergilendiği slayt gösterimi yapıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gösterimin ardından yaptığı konuşmada, Nejat Uygur'u anmanın ve anlamanın önemli olduğunu söyledi.

Uygur'u anma etkinliğinin festivalin vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade eden Yağcı, şöyle dedi:

"O hiçbir zaman hüznü ve perdelerin kapanmasını istemezdi. Nejat baba 'mutluluk, ve huzur' demektir. Aslında hepimizin içinde onlar vardır. Böyle bir sanatçıya sahip olduğumuz için onu gururla andığımız için kendimizi mutlu hissediyoruz. O sanatçının da böyle güzide evlatlarının sanat yolunda çabalarını gördükçe ne kadar büyük olduğunu daha iyi anlıyoruz."

Behzat ve Süheyl Uygur da babalarının tiyatroya nasıl başladığını, sahnede yaşadıklarını ve hayatından kesitler anlatarak, tiyatroseverlerin sorularını yanıtladı.

Babalarını, onun arzu ettiği şekilde tiyatro sahnesinde andıklarını ifade eden Behzat Uygur, şunları söyledi:

"Nejat babayla biz daha çok tiyatroda birlikte olduk. Hatta tiyatroda dünyaya geldik. Ben anne karnında sahneye çıkmışım. Nejat usta inanılmaz otoriter ve sert ama eğlenceli olduğu zaman tadından geçilemeyen bir insandı. Babamız, bizlerin doğumunu sahnede öğrenmiştir. Nejat Uygur'u söyleyişiyle anmak Nejat ustanın da çok seveceği ve hoşuna gideceği bir durum. Nejat ustayı gülerek ve kahkahalarla andık, bazen hüzünlendik. Kendisi hep gülümseyerek anlatılmasını istemiştir. Nejat Uygur demek 'tiyatro' demek."

Uygur kardeşler ve Belediye Başkanı Yağcı, söyleşinin sonunda helva dağıttı.