Güncel
16 Eyl 2017 15:11 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:41

TİKA'dan Sırbistanlı yaşlılara yatak bağışı

- TİKA, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Gerontoloji Merkezi'ne 35 hasta yatağı bağışladı

BELGRAD (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Bezanijska Kosa Gerontoloji Merkezi'ne 35 hasta yatağı bağışında bulundu.

TİKA'nın, Sırbistan Çalışma, İstihdam ve Sosyal İşler Bakanlığı ile gerçekleştirdiği proje kapsamında yapılan bağış dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Çalışma, İstihdam ve Sosyal İşler Bakanı Zoran Djordjevic'in yanı sıra Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak katıldı.

Djordjevic, burada yaptığı açıklamada, bağışlanan yatakların, merkezde kalan ve sağlık durumları nedeniyle günün büyük kısmını yatakta geçirmek zorunda olan yaşlı hastalar için büyük önem taşıdığını söyledi.

Bunun yalnızca bir başlangıç olduğunu belirten Djordjevic, Türk yatırımcılarla bu konuda görüşmelere devam ettiğini kaydederek, "Huzur evlerine yapacağımız yatırımlarla yaşlılarımızın kaliteli yaşam şartlarına sahip olmalarını istiyorum." dedi.

Büyükelçi Bilgiç de bağışın sembolik katkı sağladığını, kardeş ülkelerin bu şekilde hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki dönemde Sırbistan'ı ziyaret edeceğini hatırlatan Bilgiç, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğine işaret etti.

Bilgiç, Sırbistan hükümetinin ihtiyaç gördüğü bölgelere yardımları sürdüreceklerini bildirdi.

TİKA Belgrad Koordinatörü Bayrak, merkezin hasta hizmeti veren bölümünde özel bakıma muhtaç ağır durumdaki yaşlıların kaldığını anımsatarak, "Onların günlük bakımları oldukça zor ve özen gerektiriyor. Biz de TİKA olarak onların hem daha iyi koşullarda hizmet alması hem de burada görev yapan sağlık personelinin rahat koşullarda çalışabilmesi için tam fonksiyonlu 35 adet hasta yatağı temin ettik." şeklinde konuştu.

Projenin önemine değinen Bayrak, TİKA'nın, yaptığı sosyal yönü ağır basan projelerle iki ülke arasındaki ilişkilerin yalnızca ekonomik ve siyasi değil, aynı zamanda toplumlar arası ilişkilerin güçlendirilmesine ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesine katkı sağlamayı hedeflediğini kaydetti.

TİKA'nın Sırbistan'da benzer projeler gerçekleştirmeye devam edeceğini aktaran Bayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu proje, TİKA'nın bakanlıkla yapmış olduğu tek proje değil. Bu yıl içerisinde TİKA olarak yine bakanlığa bağlı faaliyette bulunan Dragutin Filipovic Çocuk Yurdu'nun kapsamlı tadilatını ve donanımını da gerçekleştiriyoruz. Hem ailesi tarafından terkedilmiş hem de engelli çocukların kaldıkları bir merkez bu çocuk yurdu. Bu yurdun tam restorasyonu ve ihtiyaç duyduğu tüm mobilyaları da temin edeceğiz. Ayrıca, önümüzdeki yıl Zvecanska Annelik Merkezi'nin yenilenmesi projemiz var."

Bayrak, son olarak TİKA'nın özellikle toplumsal konularda Sırbistan'ın öncelikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda insan odaklı yaklaşımla çalışmalar yaptığını vurgulayarak, insanların sorunlarının çözümleri için adımlar attıklarını sözlerine ekledi.