Gündem
09 Ara 2016 13:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

TGS İzmir Şubesi'nde görev değişimi!

TGS İzmir Şube Başkan Yardımcısı olan Seyhan Kurtman’ın, TGS Genel Başkan Yardımcısı seçilmesi nedeniyle şubede görev değişimi yaşandı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi’nin 7 Mayıs 2016 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda TGS İzmir Şube Başkan Yardımcısı olan Seyhan Kurtman’ın, 10 Ekim 2016 tarihinde TGS Genel Başkan Yardımcısı seçilmesi üzerine, şubede görev değişimi gerçekleşti.

TGS İzmir Şubesi Yedek Yönetim Kurulu Üyesi ve Gözlem Gazetesi editörü Engin Tatlıbal, şube yöneticisi oldu. Yeni görev dağılımıyla TGS İzmir Şubesi’nin yönetimi Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner, Şube Başkan Yardımcısı Belma Yücel, İdari Sekreter Engin Tatlıbal ve Mali Sekreter Esra Kapar’dan oluştu.

TGS İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner, görev dağılımının ardından yaptığı yazılı açıklamada, yeni yönetimin basın özgürlüğü, medyada sendikal örgütlülüğün artması ve basın emekçilerinin hakları için kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğini vurguladı.

Türkiye’de basın özgürlüğü ihlallerinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütüyle mücadele için başlatılan Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde dünyada eşi görülmemiş vahim bir boyuta ulaştığını belirten Hüner, 120’yi aşkın gazetecinin hala tutuklu olduğunu, OHAL döneminde 173 medya kuruluşunun kapatıldığını, 3 bini aşkın gazetecinin bu nedenle işsiz bırakıldığını bildirdi.

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını isteyen Hüner, medyada 10 bini aşkın basın emekçisinin halen işsiz olduğunu, antidemokratik uygulamalara son verilmesi gerektiğini belirtti. Hüner, medyada sendikalaşmanın önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Haber alma, gelişmelerden haberdar olma, haberleşme anayasal bir özgürlüktür. Aynı zamanda uluslararası güvencelerle korunmaktadır. Halkın haberleşme, gerçekleri öğrenme, bilgi edinme hakkına saygı gösterilmesi demokratik yönetimin gereğidir. İnsanların akıllı tercih yapabilmesinin ilk koşulu bilgi edinme hakkının işlevsel olmasıdır. Basın emekçileri halkın haber alma hakkı için kamuoyu adına görev yapar. İşverenler, maliyeti düşürmek için faturayı, iyi gazetecilik yapan basın emekçilerine keserek iş güvenliğini ortadan kaldırmaktadır. Medya sektöründe görevini en iyi şekilde yapan ve doğru haberi savunan basın emekçilerine sahip çıkılmalıdır. İyi gazeteciliği, doğru bilgiyi halka ulaştırma çabasındaki basın emekçileri yapar. Basın sektöründe artan siyasi, hukuki ve ekonomik baskılar, işveren ve çalışanların dayanışmasıyla aşılacaktır. Emeğin onuru sendikalı olmaktır. Basın sektöründe sendikal örgütlüğünün genişletilmesi, basın emekçilerinin haklarının korunması ve daha ileri noktaya taşınması için TGS İzmir Şubesi yönetimi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Basın emekçilerini Türkiye Gazeteciler Sendikası’na üye olmaya davet ediyorum.”