Gündem
05 Oca 2017 23:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:21

TGS İzmir Şubesi: ''Teröre teslim olmayacağız''

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, İzmir'in Bayraklı ilçesindeki İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı terör saldırısını şiddetle kınadı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, İzmir'in Bayraklı ilçesindeki İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı terör saldırısını şiddetle kınayarak, ''Toplum ve basın emekçileri olarak teröre teslim olmayacağız''  görüşünü bildirdi.

TGS İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, terör saldırısının ardından olağanüstü  toplanarak şu açıklamayı yaptı:

''Terörün halkımızı sindirme, kaos yaratma, ülkemizi bir çıkmaza yönelik alçakça ve haince girişimlerine bir yenisi İzmir'de eklendi. Uzun bir süredir kente yönelik sosyal medyada yaygınlaşan 'İzmir'de neden bir patlama olmuyor' söylemi sanki bir geleceğin habercisi gibi gerçeğe dönüştü. Bu saldırı kentin laik, demokratik yapısıyla, özgürlükçü düşüncesine yapılmış bir saldırıdır. Barışın, huzurun ve güzelliklerin kenti İzmir’de, Adliyeye yapılan hain saldırıyı şiddetle kınanıyoruz. Basın emekçileri olarak teröre ve şiddet yoluyla topluma 'korku verme ile umutsuzluk tuzağı'na düşmeden, birlik beraberlik içinde görevimizi sürdüreceğiz. Ulusca, nereden gelirse gelsin, bugüne kadar terör karşısında cesaretle durduk, durmayı da sürdüreceğiz. Terör, dün olduğu gibi  bugün de Türk halkının birlik beraberlik ruhuyla bertaraf edilecektir.  Terör kimden gelirse gelsin, her türü ve her yapısını lanetliyoruz.  İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Fethi Sekin'in canını ortaya koyarak terörist saldırının daha büyük boyutlara ulaşmasını  önlemesini unutmayacağız.  Şehit Adliye persoleni Büro İş Sendikası üyesi Zabıt Katibi Musa Can  ve Şehit Polis memuru Fethi Sekin'e Allah'tan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. İzmirlileri, şehit cenazelerine katılmaya, onlara yakışır şekilde uğurlamaya davet ediyoruz...''

Bugün İzmir'de bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında polis memuru Fethi Sekin ile zabıt katibi Musa Can şehit olmuş, 3'ü polis 6 kişi yaralanmış, güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2 terörist ölü ele geçirilmişti.