Gündem
06 Mar 2015 10:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Erdoğan Fidan'la Medine'de görüştü: Madem burada, çağırın gelsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT Müsteşarlığı'ndan istifa ederek AK Parti'den milletvekili adayı olan Hakan Fidan ile 2 Mart'ta Medine'de bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’ın MİT Müsteşarlığı’ndan istifa ederek AK Parti ’den aday adayı olan Hakan Fidan’la 2 Mart’ta Suudi Arabistan’ın Medine kentinde görüştüğü iddia edildi. Erdoğan'ın umre yaptığı günlerde Hakan Fidan da umrede görüntülenmişti.

Habertürk gazetesinden Bülent Aydemir'in haberine göre,
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MİT Müsteşarlığı’ndan istifa ederek Ak Parti ’den aday adayı olan Hakan Fidan’la ne zaman , nasıl görüştüğüne ilişkin ayrıntılar netleşiyor. Fidan’ın istifa kararını, “Olumlu bakmıyorum” sözleriyle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü gazetecilerin sorusu üzerine, “Onu o göreve ben getirdim. Müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki hâlâ kırgınım” diyerek aynı düşünceleri koruduğunu vurgulamıştı.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜLER

Uçakta yapılan bu açıklamadan önce Erdoğan’ın Fidan’la 2 Mart’ta Suudi Arabistan’ın Medine kentinde görüştüğü öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, gazetecilere ifade ettiği kırgınlığını ve tavrını Hakan Fidan’a yüz yüze görüşmesinde de iletti.

‘MADEM BURADA GELSİN GÖRÜŞELİM’

Yeni Şafak gazetesinden Ersin Çelik’in haberine göre, görüşme talebi Hakan Fidan'dan geldi. Erdoğan’ın da "Madem burada gelsin o zaman" dediği öğrenildi.