Polemik & Kulis
24 Ara 2014 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

TGRT Haber'den ayrılan ekran yüzü nereyle anlaştı? (Medyaradar/Özel)

Kısa bir süre önce TGRT Haber ile yollarını ayıran başarılı habercinin yeni adresi belli oldu.

Kısa bir süre önce ekonomi müdürü ve haber spikeri olarak görev yaptığı TGRT Haber ile yollarını ayıran Gamze Koca, 14 yıllık medya tecrübesini artık kurumsal iletişim alanında sürdürecek.

Gamze Koca,  üretim kapasitesi ve tesis sayısıyla Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Akenerji’de Kurumsal İletişim Uzmanı olarak görevine başladı.



GAMZE KOCA KİMDİR?

İlköğetimini TED Ankara Koleji, Üniversiteyi ise Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Mesleğe 2001 yılında Kanal D Ankara bürosunda diplomasi muhabiri olarak başlayan Gamze Koca, ardından Kanal B’de haber programları ve muhabirlik yaptı.

Haber Kanalı 24’ün kuruluşundan itibaren, Meclis ve Ekonomi muhabirliği yapan başarılı gazeteci özellikle uluslararası toplantılarda yabancı temsilcilerle gerçekleştirdiği simültane canlı röportajlarla dikkat çekti.

24 İstanbul istihbarat servisine geçerek mesleğe farklı bir şehirde yöne vermeye devam eden Gamze Koca 2008 yılında ise ATV İstanbul istihbarat servisine transfer oldu. Uzun yıllar gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında başarılı haberlerle adından söz ettiren haberciye bir süre sonra ATV'nin yeni kurulan haber kanalı A Haber'in ekonomi ekranı emanet edildi. Gün boyu "Ekonomide Sabah", "İşin Sırrı" ve "Z raporu" programlarını hazırlayıp sunan Gamze Koca ardından meslek hayatına TRT Türk'te "Dünyanın Ekonomisi" isimli interaktif programı hazırlayıp sunarak devam etti.

2013 başında TGRT Haber kadrosuna dahil olan haberci, kanalın ekonomi müdürü ve ekonomi programlarının ekran yüzü olarak kariyerini sürdürdü. Son olarak haber kuşaklarında editör ve haber spikerliği yapan Gamze Koca, uzun süre haftasonu Ana Haber bültenlerini sundu.

MEDYARADAR/ÖZEL