Gündem
27 Eki 2016 10:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

TGF'den Nail Güreli açıklaması: Bir değeri kaybettik

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca Gazeteci-Yazar Nail Güreli'nin kaybı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca Gazeteci-Yazar Nail Güreli'nin kaybı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Karaca'nın açıklaması şöyle:

Anadolu basının örgütlenmesinde anlamlı katkıları olan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun(TGF) oluşumunda öncülük yapanların başında gelen gazeteci büyüğümüz Nail Güreli'nin vefatından duyduğumuz üzüntü sonsuzdur. Türk basınında önemli görevlerde bulunan, 1994'den 2001 yılına kadar merkezi İstanbul'da olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) başkanlığını da yapan Güreli'nin vefatı, Türk basını için büyük kayıptır. Ailesinin, sevenlerinin, meslektaşlarımızın ve ülkemiz basınının başı sağolsun."

NAİL GÜRELİ KİMDİR?

1932 yılında İstanbul'da doğan Nail Güreli 1952 yılında gazeteciliğe Hizmet Gazetesi'nde başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. Sonrasında bir dönem Evrensel gazetesinde yazarlık yaptı. 1959 yılında, yılın gazetecisi seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994’ten 3 Nisan 2001 tarihine kadar başkanlığını yaptı. Basın Şeref Kart Sahibi olan Güreli evli ve bir çocuk babasıydı.