Gündem
22 Kas 2016 16:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

TGC'den usta spor yazarı için başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Sürekli Basın Kartı ve 2016 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, İsmet Tongo vefat etti.

TGC Yönetim Kurulu'nun, İsmet Tongo’nun ölümünün ardından yayınladığı başsağlığı mesajında, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, usta gazeteci, spor yazarı İsmet Tongo’yu kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar hizmet veren İsmet Tongo’yu sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Tongo’nun cenazesi yarın Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İSMET TONGO KİMDİR?

1940 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ndeki öğrenimini yarıda bırakıp, Özel Gazetecilik Enstitüsüne girdi. 1959'da Günlük Spor Gazetesi'nde başladığı gazetecilik yaşamına İstanbul Ekspres, Vatan, Son Havadis gazetelerinde spor sekreteri olarak devam etti. 1965 yılında Milliyet Gazetesi'ne geçti. Uzun süre bu gazetenin spor servisinde çalıştı. Tercüman, Posta, Fotomaç ve Fanatik gazetelerinde spor yorumculuğu da yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD'nin açmış olduğu yarışmalarda 12'den fazla yılın gazetecisi ödülü ve çeşitli birincilikler aldı. 1976 yılında Dünya Kupası Tarihi adlı bir kitabı yayımlandı. 2016 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri’ne değer görüldü.