Gündem
30 Eyl 2014 16:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

TGC'den kınama:Karşı'ya baskın, sansürün yeni bir örneği!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Karşı gazetesine yapılan polis baskınını kınadı. Cemiyet yönetimi, "Karşı internet sitesinin polisle basılması, sansürün yeni bir örneğidir" dedi.

TGC'den yapılan yazılı açıklamada, "Kapatılan Karşı gazetesinin internet sitesine polisin yaptığı baskını kınıyoruz. Polisin internet haber sitesi karsigazete.com’u basması, bu ülkede var olan sansürün yeni bir örneğidir. Halkın bilgi edinme hakkına indirilmiş yeni bir darbedir." denildi.

Açıklamada şu görüşler yer aldı: "Siyasi iktidarın, gazetecileri susturmaya ve korkutmaya yönelik baskı ve tehdit politikalarının yeni bir örneği ile karşı karşıyayız. karsigazete.com’a yapılan polis baskını, ortada bir yargı kararı bile olsa ülke insanı üzerinde yaratılmak istenen korku ve tedirginlik ikliminin süreceğinin bir habercisidir. Hak haberciliği yapan, araştıran, irdeleyen, sorgulayan gazetecilerin bu baskılardan asla etkilenmeyeceğini ve mücadelelerini sürdüreceği bilinmelidir. TGC olarak, iktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasetçilerden dileğimiz cezaevlerine gazetecileri dolduran, medya kuruluşlarını polisle basan, düşünceyi ifade özgürlüğünü engelleyen bir ülke imajından kurtulmak için ivedi olarak parlamentoda önlem almaları ve çağdaş bir demokrasinin gereklerini yerine getirmeleridir.”