Gündem
12 Mar 2018 11:32 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:04

TGC'den emektar gazeteci için başsağlığı mesajı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Sürekli Basın Kartı sahibi, emektar gazeteci Hasan Uysal 11 Mart 2018 Pazar günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Hasan Uysal’ın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz Hasan Uysal’ı kaybettik. Mesleğe uzun yıllar başarıyla hizmet veren Hasan Uysal’ı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Hasan Uysal’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Hasan Uysal’ın cenazesi bugün öğle namazının ardından Ayvalık Şehitler Camisi’nden alınarak Ayvalık Şehir Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

HASAN UYSAL KİMDİR?
1954 yılında Kütahya'da doğdu. Gazi Üniversitesi’nden mezun oldu. Mesleğe 1979 yılında Politika Gazetesi’nde muhabir olarak başladı.
Çağdaş Gazeteciler Derneği yöneticiliği, İHD Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Demokrat Dergisi, Özgür Gündem, Özgür Ülke, 2000'e Doğru ve Aydınlık gazetelerinde yazdı.
Spor psikolojisi okumak için Türkiye'de ilk kez açılan spor akademisine girdi. Amatör Sporcular Derneği'nin 4 yıl genel başkanlığını yürüttü.
DİSK'in sahibi olduğu Politika Gazetesi'nde Spor Yazarlığına başladı. Daha sonra Türk Haberler Ajansı, ardından da Cumhuriyet Gazetesi'ne geçti Cumhuriyet Ankara Bürosu’nda uzun süre siyasi partiler ve Parlamento Muhabirliği yaptı. 9'u yılın gazetecisi olmak üzere 40'ı aşkın ödül kazandı. Yayımlanmış 14 kitabı bulunuyor. Son olarak da Siyah Beyaz Gazetesi ile Öteki ve İmge Yayınevi'nde çalıştı. Uysal'ın kitaplarından bazıları şunlar: Gizli Örgüt Nasıl Kurulur, Haymatlos Nasıl yapılır, İsveç'te Biz, Böyle Başa, Adı Afganistan, Kurtlu Kokteyl, Ters Köşe-Gri Yazılar.