Gündem
18 Eyl 2017 18:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:07

TGC'den Ahmet Mithat Efendi açıklaması!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci yazar Ahmed Mithat Efendi'nin 90 yaşındaki torunu Terhan Ulusoy'un iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci yazar Ahmed Mithat Efendi'nin 90 yaşındaki torunu Terhan Ulusoy'un, "Ahmet Mithat'tan geriye bir tek masa kalmıştı onları Basın Müzesine verdim. Bir daha o masayı görmedim" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhuriyet'in haberine göre, TGC Yönetim Kurulu, Terhan Ulusoy'un iddiası hakkında bir açıklama yaparak kayıp olduğu iddia edilen masanın müzede sergilendiğini açıkladı. Bağışçı belgesi olmadığı için müze envanterine kaydedilmeyen masa hakkında aile ile görüşüleceği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi 1988 yılından bu yana hizmet veren ülkedeki ilk basın müzesidir. 30 bin kitabın bulunduğu müzeyi her yıl araştırma amacıyla 5 bin, ziyaret amacıyla da 15 bin kişi ücretsiz ziyaret etmektedir. Müzede basın tarihinin en önemli isimlerinin eşyaları sergilenmektedir.

Bu önemli isimlerden biri de Türk Edebiyatının önde gelen yazarlarından Ahmet Mithat Efendi'dir. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde Ahmet Mithat Efendi'nin olduğu ileri sürülen masa giriş katında halen sergilenmektedir. Ancak bağışçı belgesi olmadığı için müze envanterine kaydedilmemiştir. Ailenin temsilcileriyle görüşülerek durum netleştirilecektir.

Müzede Ahmet Mithat Efendi'nin iki fotoğrafı yer almaktadır. Ahmet Mithat Efendi'nin ailesi tarafından bağışlanan fotoğraf Basın Müzesi'nin birinci katında sergilenmektedir.

Ahmet Mithat Efendi'nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ressam Münif Fehim'e yaptırılan portresi de müzenin Basına Emeği Geçenler Galerisi'nde 25 yıldır asılıdır.

Ahmet Mithat Efendi'nin fotoğrafı ayrıca TGC'nin 2010 yılında çıkardığı albümde "Basın Müzesi Galerisinden" başlıklı bölümde Namık Kemal ve Mihran Efendi’nin olduğu sayfada yer almıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."