Polemik & Kulis
22 Nis 2016 23:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:28

TGC üyeleri sandığa gitti! Seçimleri hangi liste kazandı?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyeleri, üç yıl süreyle görev yapacak yönetim kadrosunu belirlemek için sandık başına gitti.

Türkiye’nin en yaygın gazetecilik meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 45. Olağan Genel Kurulu 21-22 Nisan tarihlerinde yapıldı. 2 gün süren kurulun ardından TGC üyeleri yeni yönetim kadrosunu belirlemek için dün sandığa gitti.

Oylamanın saat 09.00 -17.00 arasında sürdüğü seçimlere, Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda gazeteci katıldı.

Cağaloğlu’nda bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Burhan Felek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seçimlerde, Turgay Olcayto’nun başkanlığını yaptığı Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu ile Sedat Bakıcı’nın Başkanlığını yaptığı Emeğe Saygı Grubu yarıştı. Seçime Seracettin Zıddıoğlu ile Şükrü Disanlı yönetim kurulu için bağımsız aday olarak katıldı.

Divan Başkanı, saat 17.00’de duyuru yaparak oy verme işleminin tamamlandığını bildirdi. Hazirun listesini 793 üyenin imzaladığı görüldü. Divan Başkanı, Oy Ayrımı Kurulu’nu göreve davet etti ve üç sandık sayılmak üzere Cemiyet’in boş olan Yönetim Kurulu odasına götürüldü. Sandıklar Divan Başkanlığı’nca Oy Ayrımı Kurulu üyeleri ve izleyicilerin huzurunda tek tek açıldı.

- Yapılan sayımda, giriş kartı sayısının 793, içinde oy pusulası bulunan zarf adedinin de 793 olduğu görüldü. Zarflar açıldı ve geçerli - geçersiz oylar tek tek ayrıldı. Zarflardan çıkan oylardan 20’si geçersiz çıktı, 773’ünün geçerli olduğu anlaşıldı.