Gündem
05 Nis 2018 12:56 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:08

TGC-KAS 20.Yerel Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu! İşte ödül kazananlar...

“2017 Yerel Gazetecilik Ödülleri Töreni”nde 5 gazeteci ödüllerini aldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Temsilciliği’nin 20 yıldır birlikte düzenlediği  Yerel Gazetecilik Ödülleri Ankara Grand Otel’de 4 Nisan 2018 çarşamba akşamı düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene 150 gazeteci, siyasetçi, akademisyen ve STK temsilcisi katıldı.

TURGAY OLCAYTO: GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto,  gazetecilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti:

“Ödüllerimizin 20. yaşında sizinle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Gazetecilik dört koldan sıkıntılı dönemler yaşıyor. Yerel basın bunu üzerinde daha fazla hissediyor ama yine de sahada çalışan arkadaşlarımız özveriyle yeni haberler bulmaya devam ediyorlar. Biz gazetecilik suç değildir diyoruz. Ama yasalarımız böyle demiyor.
Çok sayıda gazeteci cezaevinde. Gazetecilerin özgür bırakılması için iktidarla, muhalefetle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tutuklu meslektaşlarımızı cezaevinde ziyaret ediyoruz. Duruşmalarını izliyoruz. Sahada çalışan arkadaşlarımızın güvenliği için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hem yerelde hem de yaygın basındaki arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için çaba göstermeyi sürdüreceğiz. Ödül kazanan tüm meslektaşlarımı kutluyorum. ”

SVEN JOACHIM IRMER: YEREL GAZETECİLİĞİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞU UNUTULUYOR

Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Temsilcisi Sven Joachim Irmer konuşmasında yerel medyanın desteklenmesinin önemine işaret etti ve şöyle söyledi:
“Konrad-Adenauer-Stiftung olarak bugün bu ödülün 20. verilişini kutlamak adına dostumuz Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte olduğumuz için gururlu ve mutluyuz. Bu ödülü veriyoruz çünkü yerel gazeteciliğin ne kadar önemli olduğu bazen unutuluyor. Yerelin toplum için neler yaptıkları, insanlar, vatandaşlar için çalıştıkları unutuluyor. Her zaman önemli büyük siyasi konular yazmayabilirler fakat insanları kendi çevrelerinde olup bitenlerden haberdar etmeleri çok önemlidir. İnsanlar yerel düzeyde neler olduğunu bildiklerinde bu konuda yorum yapabilirler ve olayları sadece televizyon izlemeyip çevrelerinde olup bitenleri değiştirmek ve bu konuda bir şeyler yapmak veya iyileştirmek için karar alabilirler. Türkiye’de bulunduğum son iki senemde Türkiye’deki yerel gazetecilik hakkında çok şey öğrendim,  bunun için de müteşekkirim. Burada bulunan meslek mensuplarının Almanya’dan daha zor koşullar altında çalıştıklarını biliyorum. Eminim ki önümüzdeki yıllarda çabalarımızı ve işbirliğimizi daha da geliştirip daha da fazla ödül vermek ve bu programı ve işbirliğimizi geliştirmek için çaba sarf edeceğiz.

Ödül kazananlara da teşekkür etmek ve yaptıkları güzel işlerden dolayı tebrik etmek istiyorum. ”

Toplantının sunuculuğunu yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, “TGC ve KAS’ın demokrasinin yerelden başlayarak gelişeceğine olan inançla 81 ilde 86 seminer düzenlediğini ve 9 bine yakın gazetecinin bu seminerlerde sertifika aldığına dikkat çekti. Seminerlerle bilgiyi güncellemeyi, paylaşmayı ve çoğaltmayı hedeflediklerini söyleyen TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş yerel gazetecilik ödüllerine başvuruların her yıl artarak devam ettiğini belirtti. ”

GAZETECİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Zonguldak'taki Pusula Gazetesi'nden Aydın Arslanyılmaz haber ödülünü aldı. Ödülü TGC Başkanı Turgay Olcayto verdi.

Antalya Hürriyet Gazetesi Akdeniz Eki’nden Ceren Deniz’in haberi övgüye değer görüldü. Ceren Deniz’in plaketini Cumhuriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Güray Öz sundu. Trabzon Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’nden İpek Cansel Şahin fotoğraf dalında ödülü TGC Başkan Vekili Vahap Munyar’ın elinden aldı.

Trabzon Karadeniz’den Günebakış Gazetesi’nden Ömer Salkı’ya sayfa düzeni dalında ödülünü TGC Başkan Vekili Recep Yaşar, Antalya Körfez Gazetesi’nden Sayfa Düzeni dalında övgüye değer bulunan Abdullah Yüksel'in plaketini TGC Genel Saymanı Gülseren Güver verdi. 

ÖDÜL VE ÖVGÜYE DEĞER BULUNAN ESERLER

HABER ÖDÜLÜ PUSULA GAZETESİ’NDEN AYDIN ARSLANYILMAZ’IN

Aydın Arslanyılmaz Zonguldak Pusula Gazetesi’nde 29 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan “Bu Dünyada Cehennemi Yaşayan Belde: Çatalağzı” başlıklı haberi ile yerelde yaşanan insan eliyle yaratılan çevre felaketini detayları ile çarpıcı bir biçimde yansıttığı gerekçesiyle ödüle değer görüldü.

CEREN DENİZ HABER DALINDA ÖVGÜ’YE DEĞER BULUNDU

Ceren Deniz Antalya Hürriyet Gazetesi Akdeniz Eki’nde 31 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan  “Evsiz Yaşamların Umudu Oldu” başlıklı haberi ile toplumsal bir sorunu  etkin bir biçimde kamuoyuna taşıması nedeniyle övgüye değer bulundu.

İPEK CANSEL ŞAHİN FOTOĞRAF ÖDÜLÜ’NÜ KAZANDI

İpek Cansel Şahin Trabzon Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’nde 13 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan “ Tarihe Merdiven Dayadılar ”  başlıklı fotoğrafı ile tarihi eserlerin korunması konusunda kamuoyunda duyarlılık yaptığı gerekçesiyle ödüle değer görüldü.

SAYFA DÜZENİ DALI ÖDÜLÜ ÖMER SALKI’NIN

Ömer Salkı’nın Trabzon Karadeniz’den Günebakış Gazetesi’nde 16 Ekim 2017 tarihinde yayınlanan Spor Sayfası içeriğin görsel olarak haberi yansıtması gerekçesiyle ödüle değer görüldü.

ABDULLAH YÜKSEL SAYFA DÜZENİ DALINDA ÖVGÜ’YE DEĞER BULUNDU

Abdullah Yüksel Antalya Körfez Gazetesi’nin 15 Kasım 2017 tarihli Birinci Sayfası ile yaşanan felaketi fotoğraf, grafik tasarımı ile etkili bir şekilde sunduğu gerekçesiyle övgüye değer bulundu.