Gündem
01 Eki 2014 13:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:47

TGC: Aydın Engin ve Murat Belge’ye yönelik tehditler aydınlatılmalı

TGC Aydın Engin ve Murat Belge’nin mektupla tehdit edilmesini kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak T24 ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın Engin ile Taraf Gazetesi Yazarı Murat Belge'ye yönelik suikast düzenleneceği iddialarının en kısa sürede gün ışığına çıkarılmasını istedi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:

“T24 internet sitesine bırakılan bir mektup ile T24 ve Cumhuriyet gazetesi yazarı ve üyemiz Aydın Engin ile Taraf Gazetesi yazarı ve bilim insanı Murat Belge'ye yönelik suikast düzenleneceği belirtilmiştir. El yazısıyla kaleme alınmış ve kapı altından bırakılan notta, yazarlara yönelik ‘hakkınızda karar alınmıştır ve şahıslar vazifelendirilmiştir’ cümlesi kullanılmıştır.

Günümüze dek aydınlatılmamış gazetecilere yönelik faili meçhul cinayetleri de göz önüne aldığımızda bu tip tehditlerin fevkalade ciddiye alınması gerektiğini düşünüyoruz. Güvenlikle ilgili birimlerin bu tehditler üzerinde titizlikle durması gerektiğine inanıyoruz. Düşünceyi ifade özgürlüğünün hala baskı ve tehditler altında bulunması demokrasimiz açısından düşündürücüdür. Meslektaşlarımıza yönelik nereden gelirse gelsin her türlü tehdidin karşısında olacağımız bir kez daha vurguluyoruz. “