Gündem
06 Ağu 2017 18:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

Tesettür modası günlük kıyafet tasarımları ile yapılanıyor

Tesettür kıyafet olarak bilindik yöntemler olan kapalı kıyafet modelleri artık günlük kıyafet tasarımlarının değişimi sayesinde kişisel tercihlerin ön plana çıktığı görülüyor.

Özellikle bu akımı yaratan genç nesil birçok tesettür modası olarak yaygınlaştırılan kıyafet tasarımları üzerinde kendi istekleri doğrultusunda değişimler yaparak bu modelleri de yapılandırma aşamasına yönlendirdikleri görülmektedir.

Sosyal medya etkisinde birçok kıyafet tasarımları genç yaşta internet sitesi sahibi olan kişilerin kendilerince yaptıkları kombinler ile dolup taşmaktadır. Özenti hayat da denilebilecek bu etkileşim yüzünden birçok gerçek modacının kreasyonları basit birer çalışmaymış gibi instagramda ve diğer sosyal ağlarda paylaşılmakta. Web sitesi sahibi birçok kişi tesettür tarzında kıyafetleri satışını yapabilmek için kombinler oluşturarak ticari kazanç sağlamaktadır.

Gerçek tesettür modası incelendiğinde değişik tarzda eşarp modelleri altına giyilen boneler ile düzgün bir kapalı baş kısım oluşturulduğu görülüyor. Bunun devamında tesettür kıyafet modelleri ile vücut hatlarını belli etmeyen tarzlar giyilmektedir. Ayak kısımlarında istenilen tarzda ayakkabılar seçilirken ten kısımlarında görünen açık alan bırakılmayacak tarzda tesettür kıyafet kombinleri yaratılmaktadır. İşte burada görüldüğü gibi gerçekten tesettür giyim tarzını yansıtan kıyafet şekli bu olmaktadır. Günlük kıyafetlerin sadece başörtüsü ile tamamlanması da tesettür modellermiş gibi yansıtılarak bu konuda değişik yapılanmalar ortaya çıkmakta ve tamamen bu anlayış hızla yayılmakta olduğu görülüyor.

Tesettür Ferace Yerine Değişik Mantolar Alıyor

Tesettür kıyafetlerin tamamlayıcısı ve aynı zamanda kışlık tesettür kombinlerin olmazsa olmazı tesettür ferace artık yerini değişik renkte mantolara ve geniş yapılı pançolara bıraktığı görülüyor. Tesettür ferace yakın zamanda sadece tesettür kıyafet türleri ile birlikte kışın kullanılırken artık bunun yerine daha karmaşık renklerde ve modellerde kabanlar ve mantolar kullanılarak tesettür modasına değişik yön verildiği açıkça görülen bir yapılanma olmaktadır.

Tesettürferace denildiği zaman kafalarda canlanan siyah ince kumaştan yapılmış vücut hatlarını kapatan bir model canlanmaktadır. Özellikle gençlerde ferace kullanımı konusunda değişlik üst örtü modelleri yaratılmaya başladığı açıkça görülüyor. Günlük hayatında normal kıyafet giyen bir bayan tesettür kıyafet tasarımlarından yararlanmaya karar verdiğinde tamamını kullanmadan başörtüsü tesettür pantolon tesettür bluz üzerine ferace benzeri daha değişik manto tiplerinden giyerek kendi tarzını yarattığı görülüyor. Genç nesilde bu tür tasarımları kendine örnek alarak web sitelerinde gerçek anlamda moda tasarımcıları tarafından ortaya çıkarılmış olan kombinleri görmezden geliyor. Fakat gerçek düşünüldüğünde tesettür ferace kullanımının günümüzdeki kişisel tercihlerle uyuşmadığı açıkça görülmektedir.

Tesettür Tunik Günlük Kıyafet mi Oluyor?

Toplu yaşam alanlarında özellikle büyük şehirlerde yetişkinlerde olmasa da genç nesil günlük kıyafet seçimlerine bakıldığında gerçek tesettür modasının bir parçası olan tesettür tunik günlük kıyafet olarak kullanıldığı açıkça görülmektedir. Bu konuda anket kuruluşlarının yapmış olduğu araştırmalarda değişik sonuçların ortaya çıktığı görülmektedir. Anket çalışmaları sırasında tesettür tunik konusunda ne düşünüyorsunuz? Sorusuna çoğunluğun verdiği yanıt günlük kıyafet olarak kullanmayı tercih ederim. Günlük kıyafet olarak kullanmış olsanız nasıl bir kombin oluşturursunuz? Sorusuna ise tercihime göre başörtüsü ve eşarp modelleri ile birlikte tesettür tunik modellerini kendi tarzımı yaratarak giyerim cevabının alındığı görülüyor.

Buradan da anlaşılacağı gibi tesettür kıyafet modelleri denildiğinde tesettür ferace yerine günlük olarak giyilen mantoların günlük kıyafet olarak giyilen uzun elbiselerin yerini ise tesettürtunik modellerinin aldığı açıkça görülüyor. Konuya ilk bakışta tesettür kombinler tasarlanmasına göre özellikle genç neslin sıkça kullandığı sosyal medya etkisinin yüksek derecede olduğu anlaşılıyor. İnternet alışverişi yapan gençler web sitesi sayfalarında değişik ödeme yöntemleri ile satışı yapılan tesettür tunik modellerini alarak kendi tarzlarını yaratıyorlar.