Gündem
20 Kas 2014 15:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Televizyon ekibine gece yarısı baskını!

Gün TV çalışanlarının kaldığı eve gece yarısı baskını düzenlendi.

Gün TV çalışanlarının kaldığı eve gece yarısı özel hareket timleri eşliğinde gerçekleştirilen polis baskınında muhabir Kübra Söylemez gözaltına alındı. Baskın sırasında polislerin, TV çalışanlarının kafasına silah dayadığı belirtildi.

Diyarbakır'da yayın yapan Gün TV çalışanlarının birlikte kaldığı Mevlana Halit mahallesinde bulunan eve dün gece saat 03.00 sıralarında özel harekat timleri eşliğinde polislerce baskın yapıldı. Yapılan baskında binanın ve TV çalışanlarının kaldığı dairenin kapıları, açılmasına fırsat verilmeden polislerce koçbaşı ile kırıldı. Evin içine giren polisler gerçekleştirdikleri aramada evin altını üstüne getirdi.

Yaklaşık 3 saat süren aramaların ardından TV muhabiri Kübra Söylemez, yargılandığı eski bir davadan kaynaklı hakkında arama olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözlatına alınan Söylemez, TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polis baskını sırasında evde bulunan TV çalışanı Selamet Turan, polislerin evin kapısını kırmaları ile uyandıklarını söyleyerek, "Kapıyı açmaya gidene kadar kapıyı kırıp, içeri girdiler. Bina ve ev kapısını kırdılar. Bir ikisi hariç diğerlerinin yüzleri maskeliydi. Bizi yerlere yatırdılar. Kübra'yı da yerde kelepçelediler. Evi aradılar ve hepimizi bir odaya aldılar. Her şeyi dağıttılar. 3 saat kadar kaldılar evde. Kafamıza silah dayayıp, konuşmamıza bile izin vermediler" dedi. (DİHA)