Gündem
26 Ara 2015 18:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Telekulak'tan MHP'li 3 isim çıktı

Usulsüz dinleme soruşturmasındaki beyin takımı operasyonunun içinden MHP'nin kaset mağduru kurmayları da çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, usulsüz dinleme soruşturması kapsamında Emniyet İstihbarat Dairesinin eski “Beyin takımına” yönelik operasyonundan, 3 ilginç isim çıktı. İstihbaratçıların telefonlarını dinlemeye aldığı belirlenen MHP eski yöneticileri Deniz Bölükbaşı, Cihan Paçacı ve Bülent Didinmez, 2011 seçimleri öncesi, “Kaset komplosu” ile siyaset dışı kalmışlar ve görevlerinden istifa etmişlerdi.

Ankara’dan düğmeye basılan operasyon sonucu 23 ilde 46 polis hakkında gözaltı kararı verildi. Bu isimler arasında Emniyet Müdürleri Yunus Yazar ve Ümit Seçkin, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Yardımcıları Recep  Güven, Gürsel Aktepe ile Ankara eski Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı da yer alıyor.

Şüpheli polislerin sahte isim ve suçlamalarla aralarında MHP’li  üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 432 kişiyi, usulsüz biçimde dinledikleri öne sürülüyor. MHP’lilerin dinlenme süreci, 2011 seçimlerinden öncesine denk geliyor. Suçlanan polislerden 87′sinin Emniyet İstihbarat Dairesinde, 41′inin de Ankara İstihbarat Şubesinde, geçmişte ve halen görev yaptıkları belirlendi.

KASET BOMBASI

12 Haziran 2011 seçimlerinden yaklaşık iki ay önce MHP’de “Kaset skandalı” ortaya çıkmıştı. Bir internet sitesinden MHP yöneticilerinin özel hayata ilişkin görüntüleri yayınlanmaya başlamış ve MHP yöneticileri istifaya davet edilmişti.

Daha sonra, Genel başkan yardımcıları Deniz Bölükbaşı, Mehmet Ekici, Ümit Şafak, Osman Çakır, Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez, Genel Sekreter Cihan Paçacı ile Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Taytak görevlerinden istifa ederek, istifa ederek siyaset dışı kalmışlardı.

Kaynak: sozcu.com.tr / Asuman aranca