Ekonomi
02 Haz 2015 15:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

Telefon faturasında yeni dönem!

Faturalar e-Devlet kapısı üzerinden ödenebilecek...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, abonelerin, mobil ve sabit hat telefon ile internet, kablo ve uydu-TV fatura borçlarını, e-Devlet Kapısı üzerinden ödemeleri ve alacaklarını iade işlemleri için yeni düzenleme yapıldığını bildirdi.

Bilgin, yaptığı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından "Borç ve Alacak Bilgilerinin Sorgulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar"da düzenlemeye gidildiğini ifade etti. Elektronik haberleşme sektöründeki borç ve alacaklara ilişkin yapılan yeni düzenlemenin detayları hakkında bilgi veren Bilgin, vatandaşların iki kanaldan borç ödeme ve alacak iadesi hizmetini kullanma imkanına sahip olacağını söyledi.

Söz konusu yöntemlerden birincisine göre, işletmecilere ait internet sitesi üzerinden borçlarını kredi kartı ile ödeme imkanı bulunan abonelerin; alacaklarının iadesi için başvuru yapma imkanına kavuşacağını belirten Bilgin, "Söz konusu hizmetin kullanımı için işletmeciler gerekli hazırlıkları tamamlayarak 1 Ocak 2016'dan itibaren söz konusu hizmeti abonelerine sunmaya başlayacak" dedi.

Hizmetin e-Devlet Kapısı üzerinden de kullanılabilmesi için gerekli bağlantının sağlanacağını anlatan Bilgin, "Abonelere kolaylık sağlamak için ikinci bir yöntem olarak ise 200 bin ve daha fazla abonesi olan işletmeciler, tüketicilere e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan sorgulama sonucunda öğrenilen borç, alacak bilgilerinde borç miktarı ya da telefon, abone numarası benzeri verileri girmelerini gerektirmeden kolayca borç ödeme ve alacak iadesi için başvuru hizmetini sunmakla yükümlü olacak" diye konuştu.

Bilgin, işletmecilerin BTK tarafından bu yöntemin kullanımı için gerekli hazırlıklarını tamamlayarak 1 Nisan 2016'dan itibaren abonelere söz konusu hizmeti sunmaya başlayacağını kaydetti.