Medya
01 Ağu 2018 09:20 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:47

Tarkan'ın o hareketi olay olmuştu! Emzirme koçu görgüsüzlük mü gereksinim mi?

Milliyet yazarı Özay Şendir, Megastar Tarkan'ın eşine emzirme koçu tutmasını eleştirenlere şaşırdığını söyledi.

Megastar Tarkan geçtiğimiz günlerde baba oldu. Çiçeği burnunda baba eşine yardımcı olması için emzirme koçu tuttu. Bunun ardından birçok başlık atıldı.

"Tarkan hiçbir masraftan kaçınmıyor, Tarkan eşine yardımcı olması için emzirme koçu tuttu..."

Anne-babanın bebekleriyle eve geldiklerinde ne yapacaklarını bilemediğini o yüzden de birçok ailenin bazen hemşire bazen de aile büyüklerinin desteğine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Şendir, "Tarkan’ın yaptığı şeyi garipseyenlere ve “Yok artık!” diyenlere şaşırıyor insan. Bebeğinin tek besin kaynağının anne sütü olduğunu bilen ve imkanı olan herkes, Tarkan’ın yaptığının aynısını yapar, hatta yapmalı da..." dedi.

İşte Milliyet yazarının "Emzirme koçu görgüsüzlük mü gereksinim mi?" başlıklı yazısı:

Görece geç bir yaşta ya da çok zor elde edilen hamileliklerin ardından gelen bebeğe ‘kıymetli bebek’ der bir sürü doktor. Yazıya böyle başladım zira ortalık günlerdir “Tarkan bebeği için emzirme koçu tuttu” diye çalkalanıyor.

Nesi garip geldi acaba bu durumun insanlara?

Basit bir örnek vereyim, süt intoleransı olan bebekleri emzirme döneminde, annenin beslenmesi son derece önemlidir. Daha basit bir deyimle, annenin yediği peynir ya da pilavdaki yağ bile, bebeğin konforu açısından belirleyici olur.

Sadece bu mu, değil elbette...

Mesela mastit dediğimiz, göğüste biriken sütün yeterince boşalmaması ya da kanallarda aşırı dolma nedeniyle oluşan bu hastalık, annede ateş dahil bir sürü soruna yol açıyor.

Bir başka dert, göğüs ucu çatlaklarının ana sebebi de bebeğin doğru pozisyonda emzirilmemesi değil mi?

Hem bebek hem de anne konforu için daha bir sürü madde sayabilirim size, erkek halimle. Sonuçta bir sürü anne-baba, bebekleriyle eve geldiklerinde ne yapacaklarını bilemiyor. O yüzden de birçok aile, bazen hemşire bazen de daha önce doğum yapmış aile büyüklerinin desteğine ihtiyaç duyuyor.

Emzirme koçu tam olarak ne yapar bilmiyorum ama annenin kullanacağı kokulu bir sabunun bile bebeğin emmeyi kabul etmemesine sebep olabileceğini bilince, Tarkan’ın yaptığı şeyi garipseyenlere ve “Yok artık!” diyenlere şaşırıyor insan.

Bebeğinin tek besin kaynağının anne sütü olduğunu bilen ve imkanı olan herkes, Tarkan’ın yaptığının aynısını yapar, hatta yapmalı da...