Kitap
26 Eyl 2016 15:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

Tarkan’ın hayatı kitap oldu: Bir Megastar Tarkan

Türkiye gibi dev bir eğlence sektörüne ve köklü bir müzik geleneğine sahip bir ülkede gazeteci Ali Eyüboğlu, yapılması gerekeni yaptı ve önemli bir kitap hazırladı.

24 yıldır hayatımızda olan Tarkan, hem müziği, hem de özel hayatıyla, Türkiye’nin en renkli simalarından biri... Ancak şöhretin bedeli, hakkında çıkan haberlerin bazıları doğru, bazıları ise masa başında hazırlanmış asparagas işler. Doksanlı yıllarda, “Kıl Oldum Abi” şarkısıyla merhaba dediği günden itibaren, büyük yol aldığı da bir gerçek.

Tarkan’ın gurbetçi bir popçu olarak geldiği İstanbul’dan dünyaya açılıp, bir megastar olma serüveni okurlarla buluştu. Milliyet gazetesinin köşe yazarlarından Ali Eyüboğlu, kitabı yazarken kendi gazeteci birikimini kullandığı kadar Tarkan’ın 16 yıllık avukatı, menajeri, arkadaşı Süheyl Atay’ın anılarını da kayda geçti.

Meslek hayatım boyunca, haber peşinde koşarken ünlülerle yaşadıklarımı anlattığım her eş–dost ortamının sonunda insanların ortak fikri şu oluyordu: “Bir kitap yazıp, bunları anlatsana?” Bu tekliflerin hiçbiri Süheyl Atay’ın anlatacağı Tarkan’lı yıllar kadar heyecanlandırmamıştı beni,” diyor. Tarkan’ın kişisel arşivinden seçilen renkli fotoğraflarla desteklenen kitap, bir araştırma olmanın da ötesinde, bazen hüzünlü, bazen çılgın bir yaşam öyküsünü de göz önüne seriyor.

ALİ EYÜBOĞLU

5 Kasım 1961’de Trabzon, Vakfıkebir, Ballı Köyü’nde doğdu. Karadeniz, Merhaba, Güneş, Bulvar gazetelerinde muhabir, Tercüman’da muhabir ve magazin müdürü olarak çalıştı.

1991 yılında girdiği Milliyet gazetesinde muhabirlik, editörlük, magazin müdürlüğü, Oscar TV, Milliyet TV, Milliyet Televizyon ve Milliyet Cadde’nin Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulundu. ATV’de yayınlanan “Süper Star”da jüri üyeliği ve TVEM’de ekrana gelen “Magazin Meydanı” programında moderatörlük yaptı. Cine 5’te “Her Şeyi Konuşalım” ve “Senin Hikayen” adlı programları hazırlayıp, sundu.

Ali Eyüboğlu, imza attığı haberler ve kaleme aldığı yazılar nedeniyle, birçok kez mesleki başarı ödülüne layık görüldü. Halen Milliyet’teki “Ali’ce” adlı köşenin yazarıdır.