Gündem
08 Kas 2017 11:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:15

Tarihin şahitleri yazılıyor! 15 Temmuz roman olacak!

Bahçelievler Belediyesi, “Tarihin şahitleri yazılıyor” sloganıyla '15 Temmuz' konulu roman yarışması başlattı.

Bahçelievler Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların gelecek nesillere aktarılabilmesi için “Tarihin şahitleri yazılıyor” başlıklı roman yarışması başlattı.Başvuruların 30 Nisan 2018’de sona ereceğini söyleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “15 Temmuz roman yarışmasıyla milletin dirilişinin destansı öyküsünü kalıcı hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Gazeteci- Yazar Doğan Hızlan, Ahmet Tezcan, Sibel Eraslan, Cemal Şakar, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Durali Yılmaz ve Bahçelievler Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız’dan oluşan jüri en iyi eseri seçecek. Birinci seçilen eser sahibine 50 bin TL, ikincilik ödülünün 35 bin TL, üçüncülük ödülünün 20 bin TL ve mansiyon ödülünün de 10 bin TL olacağını açıklayan Develioğlu, ayrıca, bu ödüllerin şimdiye kadar roman alanında düzenlenen yarışmalar arasında en yükseği olduğunu söyledi.

Milletlerin tarihlerinde çok önemli dönüm noktaları olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Develioğlu, “Bahçelievler Belediyesi olarak 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin ortaya koyduğu direniş ruhunu canlı tutmak ve o gece yaşananları aktarabilmek için 15 Temmuz roman yarışmasını düzenlemeye karar verdik. Roman, hem insanın içsel dünyasına yolculuk hem de toplumun değişimine dönük bir arayışın eseridir. 15 Temmuz gibi milletimizin tarihinde ciddi bir kırılmanın dönüm noktasına ancak roman sayesinde anlatılabileceği düşünüyoruz” dedi.

‘Yazı ihmal edildi’

Türk edebiyatında roman patlaması yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Abdullah Uçman da şöyle konuştu: “Ancak bunların edebi ve estetik değeri tartışılabilir. Eli kalem tutan birçok kişi roman yazıyor ancak yarınlara kalabilecek değerde eserler üretmek önemli. Biz tarihte birçok olay gerçekleştirmiş bir milletiz ama maalesef bunların yazıya geçirilmesini ihmal etmişiz. Biz jüri üyeleri olarak iyi, kaliteli, yarınlara kalacak eserler gelir temennisinde bulunuyoruz.”