Gündem
19 Mayıs 2012 14:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:40

TARAF'TAN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK MANŞET; "ZOR DA OLAN SENSİN ASLANIM"

Başbakan'ın WSJ'nin Uludere haberi ile ilgili yorumuna Taraf, "Zorda olan sensin aslanım" manşetiyle cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'li Wall Street Journal gazetesinde çıkan Uludere haberiyle ilgili olarak söylediği "Seçimler öncesi Obama'yı zora sokma gayreti" şeklindeki sözlerine Taraf gazetesinden çok sert bir çıkış geldi.

Dünyaca ünlü Wall Street Journal gazetesi, geçtiğimiz günlerde Uludere ile ilgili bir habere imza atmıştı. Haberde, Amerikan pradatörlerinin Uludere'de 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinden hemen önce bölgede görüntü aldığı iddia edilmişti. Haber, Genelkurmay tarafından yalanlanırken, Pentagon üstü kapalı doğrulamıştı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ise, ABD'li WSJ'nin yaptığı Uludere haberi ile ilgili olarak "ABD'deki seçim öncesi Obama'yı zora sokma gayreti" ifadelerini kullanmıştı.

"ZOR DA OLAN SENSİN ASLANIM"

Erdoğan'ın bu demecine Taraf Gazetesi'nden çok sert bir tepki geldi. Taraf, Başbakan Erdoğan'ın WSJ'nin haberiyle ilgili yorumu manşete taşırken, Başbakan'ın "Obama'yı zora sokma gayreti" sözlerine de tepki olarak "Zorda olan sensin aslanım" dedi. Taraf'ın manşet fotoğrafı olarak kullandığı Erdoğan'a ait fotoğafın yanında ise şöyle denildi: Başbakan, Uludere Katliamı'nın Başkan Obama'yı zor durumda bıraktığını zannediyor..

Haberde Başbakan Erdoğan eleştirilirken, "'Seçimler öncesi Obama'yı zora sokma gayreti' diye yorumladı ama asıl zorda olan katliamın hesabını hâlâ veremeyen kendisi" ifadelerine yer verildi.