Gündem
25 Kas 2014 11:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Tanju Çolak: Şansal Büyüka’ya ölse de hakkımı helal etmiyorum!

Cine5 ekranlarının sevilen programı İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’ye Türk Futbolunun efsane futbolcusu Tanju Çolak konuk oldu. Tanju Çolak futbolla dolu hayatının bilinmeyenlerini samimiyetle anlattı.

“Şansal Büyüka’ya ölsede hakkımı helal etmiyorum”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de duygularını samimiyetle paylaşan Tanju Çolak Şansal Büyüka için de konuştu. “Ben hayatım boyunca Lig TV’ye iki kere çıktığımı biliyorum. Burası güreş kanalı mıdır? Voleybol kanalı mıdır? Şansal Büyüka gelsin bana anlatsın. Kanal 6’dayken ona sahip çıkan bendim. O zaman Tanju Çolak’tım, Altın Ayakkabı’yı alan oyuncuydum. Kanal 6’nın Spor müdürüydü. Ben ve Rıdvan’ın yaptığı güzelliği kimse yapmamıştır ona. Ben onunla yüzyüze gelmem, hayatta affetmem. Ona şunun haberini yolladım, “öldüğün zaman geleceğim namazında sorduklarında affetmediğimi söyleyeceğim” dedim. Onu Show TV’ye transfer ettiren benim, Murat Saygı’ya Can Tanrıyar’a sorun. Onları tanıştıran, anlaştıran benim. Ben orada çalışırken bunu yaptım, iki ay sonra işime son verdi ratingim azmış. Ben medyanın sevdiği değil, halkın sevdiğiyim. Ama Şansal Büyüka bizi Digitürk’e çıkartmadı. Çıkartmasa ne olur. Gelmişsin 70 yaşına sen bırak artık koltuğu. Bana bırak demiyorum. 25 senedir yiyorsun ye. Ama yeter arkadaş seni affetmiyorum affetmeyeceğim. Benim televizyona kazandırdığım kişi iki ay sonra beni işten atıyor. Hadi cevap versin hayır desin bu böyle olmadı diye. Hiç biri çıkıp cevap veremiyor. Yaşadıklarıma bak. En güvendiğin, sen benim sağ kolumsun diyen adam beni satıyor. Hem televizyondan, hem o grupta gazetedeki işimden oldum. Benim de çocuklarım var, benimde hayatımın devam etmesi için paraya ihtiyacım var, çocuklarımın babası mı olacağım mafya babası mı olacağım dedim. Şenes Erzik’e gittim, “teknik direktör olmak istiyorum” dedim. Tansu Çiller de destek oldu. Şenes Erzik’in de desteği ile teknik direktör oldum.” diyerek paylaştı.

“İlk transfer ücretim bir gazoz bir pasta”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de futbolla tanışma öyküsünü anlatan Tanju Çolak’ın ilk tranfer ücreti gazoz ve pastaymış “Yedi yirmidört futbol oynardım. Üst katımızda Samsunspor’lu Acun Abi vardı “bu çocukta yetenek var demiş ilk transfer ücretim bir gazoz ve bir pasta. Yolspor’a transfer oldum. Yan mahallenin terzisi Ramazan Abi Samsun bölgesi takımıyla maç almışlar, bizim takımımızda oynar mısın maç Samsun bölgesi takımıyla stadyumda dedi. “Forma verecek misin?” dedim. “Vereceğim” dedi. Yokluk vardı o zaman. 73-74’lerde tesis mi vardı, çim saha mı vardı, insanın içinde ruhunda olacak. Şimdi herşey sosyal medya. Bunlarla insanlar uğraşıyor, üretim yok hep tüketim. Benim hiç  torpilim yoktu, bir memur babanın ev hanımı annenin üç çocuğundan biriydim. Çok çalıştım, yaz kış demedim, çamur demedim çalıştım, ekstra antremanlar yaptım. Stadyuma geldik maça başladık, rakip altı gol attı, ben 1 gol attım. Biz bitmiş vaziyetteyiz. Rakip takım hocası, düzeni olan bir takım. Bir baktım karşı takımın hocası Cumhur hoca geldi, Tanju bizim takımla oynamak istermisin dedi. Ne yapmam lazım hocam dedim, nüfus kagıdı, 8 resim ve aileden muvaffakatname getir dedi. 11 yaşındasın sokak arasında oynuyorsun, Samsun takımına giriyorsun ne torpilim vardı, sadece yeteneğim.” diyerek anlattı.

“Samsunspor’un yeri ayrı”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de Samsunspor’un futbol hayatında önemli bir yeri olduğunu anlatan Tanju Çolak Trabzonspor ile transfer anlaşması yapmasına rağmen  Samsunspor’da kalmak için çok uğraşmış. “Bulgaristandan dönüyoruz Ümit Milli Takım’la, babam ve Samsunspor’lu idareciler sınırda bekliyordu. Sen Samsun’da kalacaksın dediler, Trabzonspor’a imza verdik. Samsun’da kalma peşindeydim ama ikinci lige küme düştü. Gidip Mehmet  Ali Yılmaz’la konuşun, imza attım para aldım, herşey belli dedim. Babamı da alıp M. Ali Yılmaz’ın yanına gittiler idareciler, hem Dobi’yi hem Tanju’yu Trabzon’a aldın birini bırakacaksın diye rica etmişler. Benim yapacağım birşey yok, Ahmet Hoca’nın düşüncesine göre hareket edeceğim demiş .Hoca’ya Tanju mu Dobi Hasan mı demiş, o da Dobi Hasan’ı seçmiş. Samsunspor’da kaldım. Sonra ağlaya ağlaya Galatasaray’a transfer oldum.”  dedi.

“Galatasaray’dan Fener’e ağlayarak transfer oldum”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de bir dönem çok konuşulan transferi hakkında bilinmeyenleri anlatan Tanju Çolak “Alp Yalman’la transfer konuşması yaptık, kaptan sensin sana danışmak istiyorum, sana 3 milyar veriyorum, Pazartesi gel peşinatı konuşuruz dedi. Gittim Bülent Korkmaz Erdal Keser ben vardık. Bülent Korkmaz 2 milyara anlaştı. Erdal Keser anlaştı çıktı. Ben onlara abilik yapan adamım. İçeri girdim içerde hava buz, yönetim kurulu masaya oturmuş, beni masanın başına oturttular. İki haberimiz var bir iyi bir kötü dediler. Seni Marsilya istiyor gidermisin dediler, asla gitmem Galatasaray’da kalmak istiyorum dedim. Bir kötü haber dedin ikinci ne dedim. Düşündük taşındık sana iki milyar vermeye karar verdik dediler. Bülent’e Erdal’a iki milyar veriyorsun, biz Cuma günü sizinle  el sıkışmadık mı dedim. Alp Yalman “dün dündür bugun bugündür” dedi. Fener o dönemde beni yine istiyor, aracı Can Tanrıyar. Alp Bey’le konuşmaya gitmeden de Fenerbahçe’den teklif gelmişti. Oradan ayrıldım, gece 2’ye kadar bekledim. Akşam Mustafa Denizli’yi buldum, “ben çözeceğim” dedi. Alp Bey’i aradık, Alp Bey beni telefona dahi almadı. Ben şok oldum kaldım. Yıkıldığım andır. Fenerbahçe  4.5 milyar veriyordu. 3 değil 2.5 verin kalayım Galatasaray’da diyorum, Alp Bey’in telefona almaması yıkıldığım andır. Yine gitmedim Can Tanrıyar’ın evinde Mustafa Denizli’den gelecek cevabı bekledim. “Benim yapabileceğim bir şey kalmadı” dedikten sonra sabah 04.30’da “ben gidiyorum” dedim. Ağlaya ağlaya, üzüle üzüle Fenerbahçe’ye imza attım.” diyerek anlattı.

“Ali Şen adam gibi adamdır”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de hayatındaki önemli isimleri de paylaşan Tanju Çolak için Ali Şen’in yeri ayrı. “Ali Baba benim için çok önemlidir, çok özeldir, adamdır Ali Şen. Bir araba aldım onun yüzünden 22 ay  cezaevinde yattım. Ali Şen yılbaşı gecesi on iki de beni aramıştır. Nasıl bu adama değer vermem. Herkesin kaçtığı, Futbol Federasyonu’nun bile gelmediği bir dönemde. Hasbelkader bir araba yüzünden cezaevinde yatıyordum. Ve Ali Şen beni yılbaşı gecesinde arıyor. Ben o adam için adam öldürürüm, zordasın kimse yok, yalnızsın altın ayakkabı almışsın, bir araba yüzünden cezaevinde yatmışsın  benden başka giren yok.  Ali Şen bu, fark orada. Değer yargısı orada.” diyerek duygularını paylaştı.

“Medyanın sevdiği Rıdvan’dır”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de kırgınlıklarını da anlatan Tanju Çolak “Bu kadar haksızlığa uğramışım, medyanın sevdiği Rıdvan’dır baldudaktır. Biz değiliz olamayız. Ben herkese mavi boncuk dağıtamam, hakedene veririm.”dedi.