Medya
19 Ağu 2017 14:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:04

Takvim'in tepe isminden olay iddia: Barcelona saldırısının sebebi Neymar transferi!

Takvim gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, “Neymar mesajı” başlıklı yazısında, Barcelona saldırısıyla ilgili tüm bu gelişmelerin “kurmaca” olduğunu iddia etti.

Barcelona'da gerçekleşen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının baş şüphelisinin Moussa Oukabir olduğu açıklandı.

Yayaları ezen minibüsün içinde Driss Oukabir'in pasaportu bulunmuştu. Bu kişi, Barcelona'nın kuzeyindeki Ripoll şehrinde kendisi polise giderek teslim olmuş ve "Pasaportumu kardeşim çalmış, ben masumum" demişti. Oukabir gözaltına alınmıştı.

Takvim gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, “Neymar mesajı” başlıklı yazısında, Barcelona saldırısıyla ilgili tüm bu gelişmelerin “kurmaca” olduğunu iddia etti. Barcelona’daki saldırıyı Neymar’ın PSG takımına transfer olmasın bağlayan Ergün Diler, “Barcelona ‘Neymar'ı vermeyin!’ sözünü dinlemediği için cezalandırdı” iddiasını ortaya attı.

“GİDEBİLDİĞİ HER YERE GİDEN İNANILMAZ BİR ÜLKE...”

Ergün Diler, yazısında Katar’ı işaret ederek “PSG Fransa'nın ve Paris'in en şık spor kulübü. Zengin mi zengin! Avrupa'nın da sayılı futbol takımlarından biri... Önemli yıldız oyuncuları var. Kulübün sahibi KATAR ... Dünyanın en önemli moda markalarından Valentino'nun tamamı, Versace'nin ise en önemli iki ortağından biri yine Katar. İtalya'daki birçok banka hisseleri de Katar'ın. Aynı şekilde Brezilya, İspanya ve Portekiz'de de finans kurumlarında Katar imzasını görüyoruz. Portekiz'in 10 büyük şirketinin 4'ü de Katar'ın... Katar dünyanın her yerinde olan bir güç. İPEK YOLU'nun can damarlarından biri. DOHA paranın yeni merkezi olacak. Bu nedenle KATAR gidebildiği her yere giden inanılmaz bir ülke...” ifadelerini kullandı.

“YENİ PERİYODU BARCELONA'DAN BAŞLATTILAR...”

“İşte bu akıl ABD'nin haziran başında koyduğu AMBARGODAN sonra bir hamle kararı aldı. 550 milyon dolara varan maliyetle BARCELONA'nın yıldız futbolcusu NEYMAR'ı renklerine kattı” diyen Ergün Diler şöyle devam etti:

“Neymar'ı alıp geldiği yer PARİS'ti! Paris ise bildiğiniz gibi aylardır terörle sarsılıyordu. Yeni Dünya Düzeni'nde Fransa ezeli rakibi İngiltere ile yan yana düşmüştü. Bizim gibi... Artık eski defterleri açmaya gerek yoktu. Gelecek ve kazanç hesabı yapılıyordu... Macron'un gelmesinden sonra Paris Londra'ya yaklaştı... Katar, NEYMAR için ısrar ederken CIA el altından LA LİGA'yı ‘Sakın bu transfere izin vermeyin!’ diye tehdit etti. Hatta paralar bu nedenle bavullarla gitti... Sonuçta KATAR Neymar'ı alarak kendisini yıkmak isteyen ABD'ye Paris'ten cevap verdi: ‘BİZ BURADAYIZ. YIKILMADIK. YÜRÜYECEĞİZ...’ Muhatap Washington'du! Onlar da mesajı aldı... Zaten silah kullanacakları SIR değildi. Günlerdir yazıyorum... Yeni periyodu BARCELONA'dan başlattılar...”

“BARCELONA ‘NEYMAR'I VERMEYİN!’ SÖZÜNÜ DİNLEMEDİĞİ İÇİN CEZALANDIRDI”

Ergün Diler, “Saldırı BRÜKSEL'den gelen GLADYO askerleri tarafından gerçekleştirildi. Siz bakmayın uçuşan kimliklere! Operasyon için özellikle La Rambla seçildi” diyerek iddialarını şöyle sürdürdü:

“Gidenler bilir, burası dünyanın her yerinden gelen turistlerle doludur. Öyle bir eylem yapılmalıydı ki her yerde MANŞET olsun! Bunu hesap ettiler ve gidip La Rambla'yı kana buladılar... Saldırı sonunda ölen ya da yaralananlara bakınca tablo şuydu: İspanya, Fransa, Küba, Yunanistan, Makedonya, İngiltere, Avusturya, Pakistan, Tayvan, Kanada, Ekvator, ABD, Filipinler, Kuveyt, Türkiye, Çin, Almanya, Hollanda, Arjantin, Venezuela, Belçika, Peru, Romanya...

Yani can verenler ve yaralananlar dünyanın her yerinden...

İstedikleri hedefe ulaştılar. Her yerde herkes saldırıyı konuştu...

Barcelona'daki saldırının merkezinde KATAR , Fransa ve İngiltere vardı. Çin de elbette... Hatta Türkiye... GLADYO uyandığına göre muhtemelen Fransa ve İngiltere'nin de kapısını çalacaklar. Yeni DENGE'yi silah üzerine kurmaya çalışan Amerika şiddetten vazgeçmeyecek. Sonuca böyle gideceğini düşünüyor. Çok ama çok zor. Fakat yollarından dönmeyecekler...

Katar'ın ve arkadaki İngiltere-Çin ittifakının kendilerini yenemeyeceğini göstermek istiyorlar. Bunu da masum insanları öldürerek ve kitleleri korkutarak başarmak niyetindeler. Saldırılar çok daha fazla artacak. Çok can yakacaklar... Barcelona ‘NEYMAR'I VERMEYİN!’ sözünü dinlemediği için cezalandırdı. Paris ve Londra'yı da izleyeceğiz gibi...”