Gündem
19 Eyl 2014 10:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Takvim, NYT muhabirini sürmanşetten böyle hedef aldı: Bak Ceylan bunu IŞİD!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki gösterdiği gazetenin Türkiyeli muhabirini Takvim böyle hedefe koydu.

Amerika'nın popüler gazetelerinden New York Times'ta Ceylan Yeğinsu imzasıyla çıkan haber tartışmaları da beraberinde getirdi.

Gazete, Irak İslam Şam Devleti'nin (IŞİD) Türkiye faaliyetleriyle ilgili yayınladığı haberle ve haberde kullanılan fotoğrafla tepkileri üzerine çekmişti. Hacı Bayram Veli camisi yakınlarında yaşayan gençlerin IŞİD'e katılma hikayesini anlatan gazete, haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu camiden çıkarken gösteren bir fotoğraf kullanmış, IŞİD'e katılımların yöneticilerin bilgisi dahilinde olduğu yönünde bir algı oluşmuştu.

Yeğinsu bugün Takvim'in sürmanşetinde 'Bak Ceylan bunu IŞİD' başlığıyla yer aldı.

İşte Takvim'in o haberi:

New York Times'in Türk muhabiri Ceylan Yeğinsu, yaptığı çirkin haberle kendi vatanında iyice küçüldü. 'IŞİD yuvası' dediği Hacı Bayram Mahallesi sakinleri, küçük Ceylan'ı topa tuttu

Ankara Hacı Bayram Mahallesi'ni "IŞİD'e terörist gönderilen yer" olarak gösteren New York Times gazetesinin Türk muhabiri Ceylan Yeğinsu, Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Hacı Bayram'da hem esnaf hem de vatandaşlar, "Bu 'küçük' hanım vatan hainidir" diyerek isyan bayrağını açtı. Hacı Bayram Camii ve çevresindeki esnaf ile ziyaretçilerin Yeğinsu'ya mesajı, "Hacı Bayram barış, kardeşlik merkezi. Buradan IŞİD ya da terör örgütü üyesi çıkmaz" oldu.

BİNLERCE ZİYARETÇİ
IŞİD'in sempatizan ve üye kazandığı yer olarak işaret edilen Hacı Bayram Veli Türbesi, Camii ve mahallesi her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Hacca gidenlerin uğrak yeri de yine Hacı Bayram Camii ve çevresi oluyor. İddiaların temeli olmadığını, sırf çamur atmak amacıyla yapıldığını söyleyen esnaf Selami Gül, "Bizde cihat sadece vatanı, milleti savunmak için yapılır. Hacı Bayram anlayışı budur" dedi.

'ÇOK ÜZÜLDÜK'
Aysel-Hamdi Ercan çifti de yıllardır ziyaret ettikleri mekana yönelik suçlamaya tepki gösterdi. Aysel Ercan, "Buraya insanlar sadece ibadet için gelir" derken, Hamdi Ercan, "Terörle birlikte anılmasına üzüldük. İslam ile terör yan yana aynı yerde olmaz. İslam birlik, beraberliktir. Hacı Bayram barıştır, kardeşliktir" diye konuştu. Ziyaretçilerden Cansu Sarı da, haberin maskatlı yapıldğını belirterek, "Yazıklar olsun" dedi.