Gündem
02 Eyl 2014 09:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:37

Takipsizlik kararında çarpıcı ayrıntı! Tapeler silinmiyor!

Kararda en çarpıcı detaylardan biri ise, normalde takipsizlik kararının ardından silinmesi gereken tapelerin ileride delil olabilir gerekçesiyle saklanması kararı oldu.

Emniyet mensuplarına yönelik dün düzenlenen üçüncü operasyonun hedefinde, şüphelileri arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu 25 Aralık soruşturmasını yürüten polis şefleri yer aldı. İstanbul merkezli 24 ildeki operasyonlarda gözaltına alınan 33 polise yöneltilen temel suçlama, “Hükümeti yıkmaya teşebbüs” oldu.

Operasyona damga vuran ayrıntı, 25 Aralık soruşturmasını yürüten ekipte yer alan bir polis memurunun ‘Gizli Tanık Fatih” ismiyle verdiği, ‘Soruşturma ilk önce ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla başlatılmıştı. Ancak daha sonra Başbakan’ın örgüt lideri olarak gösterildiği bir örgüt şeması oluşturuldu. Dönemin Başbakanı ifadesi kullanıldı. Amaç kesinlikle hükümeti düşürmekti’ ifadesiydi.

Polislerden bazıları Türkçe ve İngilizce “Sıfır” yazan siyah tişörtler giydi. Bir polis, “Biz zaten sıfırız, buradayız. Ama haram para sıfırlanmaz” diye bağırdı. Operasyonda dikkat çeken ayrıntılardan biri de, 25 Aralık öncesinde görev yapan polislerin kendi aralarında Spark isimli bir programla yaptıkları konuşmalardı. Soruşturma dosyasında bazı bilgisayarlarda tespit edilen yazışmalar da yer aldı.

Hürriyet