Medya
04 Eyl 2015 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Taha Akyol AK Trollere fena çattı: Eli kanlı kalemler!

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, bugün "Kanlı kalemler" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, hükümete yakın gazete ve yazarlar ile Twitter'daki AK trollere tepkisini dilke getirdi.

Otoriterleşmenin yalnızca devlet gücünün keyfici ve baskıcı uygulamarından ibaret olmadığını vurgulayan Hürriyet yazarı Taha Akyol, "Bir de medyadaki tetikçileri, eli kalemli Yakup Cemil'leri var, Ak troller var" dedi.

Yazısında, İpek Grubu'na yapılan medya operasyonundan sonra Doğan Grubu için "sıra sizde" tweet'i atan AK trollere değinen Akyol, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un CNN Türk'te trollerle ilgili söylediği "Kaygıyla izliyorum. Kınadığımı da ifade ediyorum. Onun trolü bunun trolü demeden, bunlara karşı ortak bir vicdanla harekete geçilebilir" sözlerinden alıntı yaptı ve bu durumdan Başbakan Davutoğlu'nun da rahatsız olduğunu belirtti. 

İşte Akyol'un yazısından çarpıcı bölümler:

Otoriterleşme sadece devlet gücünün keyfi ve baskıcı uygulamalarından ibaret değil. Bir de medyadaki tetikçileri, eli kalemli Yakup Cemil'leri var, Ak troller var.

Bozulma devrinin yeniçerileri gibi "söyletmen vurun!" haykırışlarıyla manşet atan, program yapan medya organları var.

Benim yaşadığım ve okuduğum basın tarihimizde çok kavgalar vardır fakat böylesi hiç görülmemişti.

Sayın Bülent Arınç'ın deyişiyle "Kan damlayan kalemler!"

İşte Bülent Arınç'ın sözleri:

"'El koyun' diyorlar. Savaş tamtamları içerisinde ellerinde kalemlerinden kan damlıyor... Ellerinde, kalemlerinde, köşelerinde veya televizyonlarında bazen bu sözleri söyleyebiliyorlar, biz de hayretle dinliyoruz!" (3 Şubat 2015)

İNSAN ONURU?!

Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş'un, İpek Grubu'na yapılan operasyon üzerinde bağımsız medya gruplarına hitaben "sıra sizde" diye tweet'ler atan troller hakkında dün söyledikleri de şöyle:

"İnsan onurunu ayaklar altına alan tweet'leri görüyoruz. Trollerin sosyal medyayı nasıl rezil hale getirdiğini de görüyoruz. Kaygıyla izliyorum. Kınadığımı da ifade ediyorum. Onun trolü bunun trolü demeden, bunlara karşı ortak bir vicdanla harekete geçilebilir."(CNN Türk, Hande Fırat)

Bu trollerden ve medyada trollük yapanlardan Başbakan Davuğlu da rahatsız, bunu çevresine ifade ediyor. Ben bazı bakanlardan bu konuda yakınmalar, kınamalar dinledim. Fakat açık konuşmaya çekiniyorlar.

Sayın Abdullah Gül ve Sayın Sadullah Ergin gibi saygın isimler hakkında bunların nasıl "kan damlayan" tweet'ler yazdığı, gazetelerinde nasıl haberler uydurdukları da biliniyor.