Gündem
06 Mayıs 2015 08:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:31

Suudi Kralı, fotoğrafçı 'tokatlayan' yardımcısını görevden aldı

Suudi Arabistan Kralı Selman, bir yardımcısını, bir fotoğrafçıyı tokatladığını gösteren videonun yayınlanması ardından görevden aldı.

Olay, Muhammed el-Tobayşi'nin tokat attığı anlaşılan anı gösteren bir videonun yayınlanmasıyla ortaya çıkmıştı.
Muhammed el-Tobayşi'nin görevden alındığına dair kararı duyuran resmi SPA haber ajansı'nın haberinde, görevden alınmanın nedeniyle ilgili bir bilgi yer almadı.
Muhammed el-Tobayşi'nin, Pazar günü Riyad Havaalanı'nda Kral Selman'ın Fas Kralı Muhammed'i karşılaması sırasında, bir fotoğrafçıya vurduğunu gösteren bir TV görüntüsü yayınlanmıştı.
Görüntünün internette yayınlanması ardından birçok kişi Tobayşi'yi görevini kötüye kullanmakla eleştirmişti.
Kral'ın bu kararına sosyal medyada olumlu tepkiler geldi.
Abdullah el-Bergawi adlı gazeteci Gulf News gazetesine, bugünün gazetecilerin için çok güzel bir gün olduğunu söyledi ve ekledi: "Kral Selman bir kez daha, yetkili olsun veya olmasın kimsenin hukukun üstünde olmadığını, insanların itibar hakkına saygılı olmayan söz ve eylemlerinden sorumlu tutulacağını gösterdi."
Kral Selman, bir TV programında ırkçı olarak değerlendirilen yorumlar yapmasının ardından, kraliyet ailesinin üst düzey bir üyesi olan Prens Mahmud bin Abdül Rahman'ın tüm spor etkinliklere katılmasını ve basına konuşmasını da yasaklamıştı.
Ocak ayında Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el Suud'un ölmesi ardından üvey kardeşi Selman bin Abdülaziz el-Suud tahta çıkmıştı.