Gündem
21 Eki 2018 10:37 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:56

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansından 'Cemal Kaşıkçı' itirafı!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün Suudi Arabistan tarafından da kabul edilmesinin yankıları sürüyor.

Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya basınının gözü 18 gündür Cemal Kaşıkçı olayının üzerinde. 2 Ekim’de girdiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’ndan bir daha çıkamayan Kaşıkçı için günlerdir soruşturma yürütülüyordu.

Türk yetkililer ilk günlerden itibaren Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü söylerken, Suudi Arabistan ise 17 gündür bu iddiaları ısrarla reddetti. Ancak gece yarısından sonra ne olduysa oldu ve Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA aracılığıyla Kaşıkçı’nın öldüğünü kabul etti.

Suudi gazetecinin konsolosluktaki yaşanan bir arbede sonucu öldüğü öne sürülürken, Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğuna dair ise tek bir kelime edilmedi.

Suudi yönetiminin öldüğünü bildikleri Kaşıkçı için Türkiye’ye soruşturma ekibi göndermeleri de adeta tüm dünyayla alay eder gibi. 11 kişilik Suudi heyeti önce Ankara’ya gelmiş, ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul’a geçerek Türk ekiplerle birlikte ‘soruşturmaya’ katılmıştı.

Kral Selman bununla da yetinmemiş, öldüğünü bildiği Kaşıkçı için Ortak Çalışma Grubu kurulması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp teşekkür etmişti.

Peki bu kadar zamandır Kaşıkçı’nın öldüğünü bilen Suudiler, bu kadar mantık dışı hamleleri niye yaptı? Olayın üstünü örtmek için zaman kazanmak için mi, yoksa düpedüz tüm dünyayla alay etmek için mi?…