Gündem
06 Ağu 2017 11:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

Süper Kupa bu akşam sahibini buluyor! Maçı hangi kanal yayınlayacak?

Beşiktaş ve Konyaspor, bu kupada ilk kez karşı karşıya gelecek.

Süper Lig şampiyonu ve son Türkiye Kupası sahibini karşı karşıya getiren ve bu yıl 11. kez düzenlenen Süper Kupa'da Beşiktaş ile Atiker Konyaspor bugün 20.45'te Samsun'da kozlarını paylaşacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2006'dan bu yana gerçekleştirilen ve eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan organizasyon, bir önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibinin mücadelesine sahne olacak.

Geçen sezon Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Beşiktaş ile Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Atiker Konyaspor, bu organizasyonda ilk kez birbirlerine rakip oldu.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak ve ATV'den naklen yayımlanacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Beşiktaş 5., Atiker Konyaspor ise ilk kez oynayacak

Ligde son 2 yılın şampiyonu Beşiktaş, Süper Kupa'da 5., Türkiye Kupası'nı kazanan Atiker Konyaspor ise ilk kez mücadele edecek.

Almanya'nın Frankfurt kentinde 2006'da oynanan ilk Süper Kupa'yı kazanan Beşiktaş, daha sonra bu organizasyonda 3 kez boy göstermesine rağmen mutlu sona ulaşamadı.

Siyah-beyazlı takım, 2007 ve 2009'da Fenerbahçe, 2016'da ise Galatasaray'a mağlup olarak, kupayı rakiplerine kaptırdı.

Beşiktaş, Atiker Konyaspor'a üstünlük sağlaması durumunda 10 yıl sonra bu kupayı müzesine götürecek.