Gündem
12 Mayıs 2014 11:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Sunucudan İngiltere Başbakanı'na büyük şok; Kapa çeneni!

İngiliz kamu yayın kurumu BBC'de yayımlanan bir televizyon programına katılan İngiltere Başbakanı David Cameron, sürpriz bir tepkiyle karşılaştı.

Ünlü gazeteci Andrew Marr'ın konuğu olan Cameron'a programda, CNN muhabiri Christiane Amanpour ve İngiliz gazeteci David Aaronovitch de eşlik etti. Cameron'ın, Nijerya'da Boko Haram terör örgütü tarafından kaçırılan ortaokul öğrencilerinin serbest bırakılması için çağrıda bulunduğu programın sonunda ise Marr, İngiltere Başbakanı'nın sözünü kesti.

Cameron'dan çenesini kapatmasını istediği duyulan Marr, kendilerine ayrılan süreyi aştıklarını belirtti ve programı kapatmak zorunda olduğunu söyledi. Cameron da bunun üzerine özür dileyerek, konuşmasını yarıda kesti.

Olayın ardından sosyal medyada başta muhalif siyasetçiler olmak üzere birçok İngiliz Cameron'ı eleştirirken, Marr da küstah tavrından dolayı tepki gördü.

İşçi Partisi milletvekili Andy Sawford, "Cameron bugün Andrew Marr Show'da çok sefildi. Programın sonunda çenesini kapatması söylendi" diye tweet atarak, İngiltere Başbakanı'nı eleştirdi.