Medya
16 Haz 2017 10:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:55

Star yazarından Berberoğlu kararına itiraz! Hani o TIR'larda battaniye ve ilaç vardı!

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında mahkemenin verdiği karara Star gazetesi yazarı Ersoy Dede itiraz etti.

CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin Star gazetesi köşe yazarı Ersoy Dede'den çarpıcı bir yorum geldi.

MİT TIR'ları konusunu hatırlatan Dede, Can Dündar'ın söz konusu haberi Twitter hesabından “..İşte IŞİD'e yollanan silahlar…" ifadeleriyle duyurmasının "kasıtlı" olduğunu iddia ederek, "Diğer taraftan bizim bildiğimiz tek gerçek, o TIR'larla ilgili defalarca açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “Bayır-Bucak Türkmenleri’ne battaniye ve ilaç götürüyordu” değerlendirmesidir... Benim açımdan bu sözün dışındaki her şey yalan veya manipülasyondan ibarettir..  Cumhuriyet’in yayınladığı fotoğrafların hangi kamyona ait olduğunu, ne zaman çekildiğini bilmiyorum. Tek bildiğim o durdurulan TIR'larda Türkmenlere giden battaniyeler olduğu." dedi.

MİT TIR'larında taşınan malzemenin battaniye olduğuna inandığını ifade eden Star yazarı Dede, bu doğrultuda mahkemenin verdiği kararın da "tartışmalı" olduğunu belirtti.

Mahkeme kararında geçen “..Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Siyasal veya Askeri Casusluk Amacıyla Temin Etme, Devletin Güvenliğine İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Casusluk Maksadıyla Açıklama…” ifadelerini hatırlatan Dede, söz konusu ifadeleri tartışmalı bularak şunları söyledi:

"Bir saniye.. O TIR'larda o fotoğraflarda gösterilen silahlar yoktu ki!.. Oysa suçlama şöyle olsaydı mesela; “.. O TIR'larda battaniye ve ilaç olduğu açıklandı.. Oysa siz terör örgütlerine silah taşındığı iftirasını attınız.. Türkiye Cumhuriyeti devletini uluslararası mahkemelerde yargılatmak üzere delil üretmeye kalktınız..” denseydi, daha doğru olmaz mıydı?.. Enis Berberoğlu’na ne ceza verirseniz verin. Ama sanki bu fotoğraflar gerçekmiş gibi “.. Devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama…” şeklinde kayıtlara geçmesi tartışılır..."