Medya
23 Nis 2018 11:11 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:10

Star yazarı böyle isyan etti: Kavakçı'nın babasının FETÖ yazısını ya Hasan Cemal yazsaydı!

Yeni Akit yazarı Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, “Fethullah Gülen olsam” başlıklı yazısında dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Türbanı nedeniyle Meclis'te tartışma yaratan eski Refah Partili Merve Kavakçı’nın ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı’nın babası olan Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, yazısında Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönmesini istedi. Bununla da yetinmeyen Kavakçı, FETÖ için de “Bence bu teşkilat aslî hizmetine dönmeli ve saf ve temiz mensuplarının güzel duygularına bağlanmalıdır” önerisinde bulundu.

Tartışma yaratan yazıyı Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, bugünkü yazısında ele aldı.

Ardan Zentürk, “Fethullah ve ‘tevbe…’ Susacak mıyız?..” başlıklı yazısında, “Yazıdaki fikir kurgusu korkunç!..” diyerek şunlara dikkat çekti: “Sabrınıza sığınarak bir-kaç satırını aktarmam gerekebilir: Bunun nesi akıl verme… ‘Askerde, sivilde, ticarette, sanayide, istihbaratta, dünyanın her yerinde paralı pullu bir teşkilat olan Feto esas itibarıyla eğitim ve öğretim hizmeti iken açıktır ki Batının istihbarat ve güç kuvvetleri hegemonyası sonucu bugünkü duruma evrilmiştir. (…) Bence bu teşkilat aslî hizmetine dönmeli ve saf ve temiz mensuplarının güzel duygularına bağlanmalıdır (…) Fetullah Gülen dramatik bir kararla Türkiye’ye dönmelidir, açık bir beyan ile ‘hata ettik, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyib Erdoğan ve arkadaşlarının iyiliğini aldık, suiistimal ettik, yanlış yaptık, tevbe, hem de tevbe-i nasuh ile tevbe ediyorum’ demelidir.(…) Türkiye’ye dönünce ve iktidar ile iyi münasebetlerini tesis edince, eminim, ona muamele de iyileşecek...’ Yazı bu!.. Pekiyi, bunu yazanın kimliğine, yetiştirdiği evlatların konumuna göre kulağımızın üzerine yatıp, görmezlikten gelecek miyiz, hayır!..”

SAĞLIK SINAVINDAN GEÇİYORSA, NEDEN YAZARLIĞI SÜRDÜRÜYOR

“FETÖ denilen ihanet şebekesi ve onun elebaşısı ile mücadelede karşımıza evladımız çıksa, mezarından babamız çıkıp gelse tanımayız” diyen Ardan Zentürk eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü bu yazı, yalnız ‘fikri skandaL’ değil, açık bir suçtur. Sabırla bekledim…

Ravza Kavakçı Kan, tartışma kamuoyunda dal-budak saldıktan, FETÖ ile mücadele-AK Parti hattı neredeyse tartışılır hale geldikten sonra, hayli geç bir zamanlamayla açıklama yaptı:

‘Fetullah Gülen Olsam başlıklı yazı, başta 15 Temmuz şehitlerimizin aileleri ve yakınları ile 15 Temmuz gazilerimiz ve hain darbe girişimine karşı kahramanca direnen insanlarımız olmak üzere, kamuoyu vicdanını yaralamış ve herkesi olduğu gibi şahsımı ve ailemi de derinden üzmüştür.’

Bu geç ve özellikle AK Parti tabanında kopan fırtınayı yatıştırmaya dönük açıklamada yazarın 80 yaşını aşmış olmasına ve bundan kaynaklanan bazı sağlık sorunları yaşıyor olabileceğine ilişkin sözleri anlayışla karşılıyorum.

Derdim, sözü edildiği gibi yaşıyla bağlantılı bir sağlık sınavından geçiyorsa, neden yazarlığı sürdürdüğüdür.”

YAZIYI HASAN CEMAL YAZSAYDI NE YAPARDINIZ?..

Ardan Zentürk “FETÖ mücadelesi çifte standart kaldırmaz!..” diyerek yazısını şöyle sonlandırdı:

“Prof. Kavakçı,FETÖ’yü temiz niyetle yola çıkıp istihbarat örgütleri tarafından sonradan yoldan çıkarılmış bir örgüt olarak tarif ediyor, yanlış… İlk günden itibaren emperyalizmin kurguladığı bir örgüt olduğu, elebaşının 1999 yılından bu yana onların topraklarında yaşadığı açık gerçektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013’ten bu yana kendisi hakkında beddua seansları düzenleyen elebaşının 1 Dolar’lık askerleri tarafından öldürülmeye çalışılmış, 15 dakikalık tesadüflerle canını kurtarabilmiştir.

Böyle bir adam ‘tevbe’ edecek, millet tarafından af edilip son günlerini köyünde yaşayacak öyle mi, geçiniz…

Yazıya tepki gösteren AKİT’teki meslektaşlara teşekkür ederim, çünkü FETÖ ile mücadele çifte standart kaldırmaz, doğru yolda, ‘ama’sız ‘fakat’sız yürümek zorundayız. Özellikle yapılanın cezasız kalması düşünülemez.

Yazıyı Hasan Cemal yazsaydı ne yapardınız?..

Bu yazı, Prof.Kavakçı’yı hırpalama yazısı değildir, aksine bir hayal kırıklığından kaynaklanan yazıdır. FETÖ ile mücadelenin ana omurgasını oluşturan medya ve her konuda öne çıkan köşe yazarları, bu yazıya tepki geliştirmekte ‘denge kollayıcı’ bir görüntü verdiler, bu olmaz!..

Muhatabın kimliğine değil, fikrine ve ne yaptığına göre davranacağımız çok kritik bir dönemden geçiyoruz.

Emperyalizmin üzerimize saldığı proje örgütlere karşı duruşumuz beka mücadelemizin ana zeminidir.Asla uzlaşmayacağız!..

Kişiye göre muamele yapacak halimiz de yok.

–Yazmaz ya-aynı yazıyı Hasan Cemal gibi bir kalem döktürseydi(!) kopacak fırtınayı şimdiden tahmin edebiliyorum, bunu yapmayın.

Erdoğan-Bahçeli ikilisinin verdikleri amansız mücadeleye destek olmak mı istiyorsunuz, o zaman yanlışı söyleyin, dengelerin değil, doğru bildiği yolda kimseye borcu olmayan insan olarak yürüyün…

Başa dönüyorum: Adamına göre mi, konuşup, susacağız?..”